Logotips d'organismes oficials

Queretes es passa a la il·luminació LED gràcies a una subvenció europea

El canvi suposarà 250.000 d'inversió del qual el 50% aproximadament cobrirà l'ajuntament amb fons propis

Les noves lluminàries gasten solament una quarta part del que consumixen els llums tradicionals. / Foto: P. Viver

Una subvenció europea permetrà el canvi d’il·luminaria de Queretes. Esta localitat, després de anys intentant aconseguir l’ajuda, finalment ha optat a una subvenció del Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural (FEADER). El projecte busca canviar el 100% de l’enllumenament de la localitat a LED i tota la xarxa de cablejat elèctric.

Amb esta millora, el Consistori pretén rebaixar la factura de la despesa elèctrica de la localitat i al seu torn ser més sostenible. De fet, encara que l’Ajuntament cobrirà part de l’actuació amb fons propis, “és una inversió que pretenem recuperar en uns anys rebaixant en bona part la despesa en llum”, va assegurar Fernando Camps, alcalde de la localitat. Les noves lluminàries gasten solament una quarta part del que consumixen els llums tradicionals.

Més de 250.000 d’inversió que destinarà l’Ajuntament de Queretes al canvi de l’enllumenament de la població i del qual el 50% aproximadament cobrirà amb fons propis. L’ajuda FEADER cobrirà la meitat d’esta inversió amb una mica més de 100.000 euros en ajudes.

Les obres han començat durant l’última setmana i es pretén que els treballs s’allarguen durant no més de 15 dies. El procés comporta el canvi d’il·luminaria, el manteniment de faroles i la substitució d’alguns llums. Al casc antic de la localitat es mantindran les faroles antigues per a seguir una mateixa línia estètica.

REDACCIÓ
Mitjans