Logotips d'organismes oficials

Tanquen el pati d’armes del Castell de Vall-de-roures

El passat divendres es va instal·lar la porta principal que tanque l'accés al pati

blank
La porta que tanque el conjunt emmurallat. Foto: P.Viver

La Fundació Valderrobres Patrimonial, en el procés de recuperació i conservació del patrimoni de Vall-de-roures, ha instal·lat recentment dos noves portes que tanquen el conjunt emmurallat del Castell de Vall-de-roures des de divendres passat 24 de juliol, limitant així l’accés al pati d’armes del castell.

Les dos portes tanquen l’entrada justament inferior al passadís que unix la fortificació i l’església i l’entrada principal ubicada a la gran escalinata que done accés al castell. El recinte quede completament tancat gràcies a una porta que limite l’accés a vehicles per la part posterior de l’edifici des de fa anys.

Una iniciativa que no va tardar a generar polèmica en les xarxes socials i contra la qual ja s’ha obert una recollida de signatures en la plataforma Change.org.

La Fundació, que ha preferit no realitzar declaracions a este mitjà, va emetre durant el mateix cap de setmana un comunicat en el qual va argumentar que el pati forma part d’un espai privat i que la instal·lació de les portes, evita així conductes incíviques de les quals hauria de responsabilitzar-se la mateixa Fundació.

En este sentit, la Fundació assegura que, en horari de visites al monument, els nascuts i empadronats al municipi podran accedir al recinte emmurallat, quedant així exclosa qualsevol persona no vinculada directament amb la localitat. Una vegada finalitzen les obres, la porta principal estarà oberta fora del horari d’apertura del castell. Per a poder accedir al pati de la fortificació durant el dia, caldrà abonar l’import de la visita al monument.

Esta acció, segons va comunicar la Fundació, hauria sigut aprovada per la Comissió Provincial de Patrimoni Cultural d’Aragó i pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

PAULA VIVER
blank Mitjans blank