Logotips d'organismes oficials

La Freixneda habilita dos aparcaments a la part alta de la localitat

Pròximament el Consistori prohibirà als visitants circular amb cotxe pel centre històric del municipi

Video Thumbnail
Obres parquing La Freixneda
L'Ajuntament de La Freixneda, seguint en la línia de revitalitzar turísticament la localitat, està escometent les obres de construcció de dos nous aparcaments a la part alta de la localitat i els accessos pertinents. Amb el projecte es busca donar una nova vida a la part alta de la localitat que act

L’Ajuntament de La Freixneda, seguint en la línia de revitalitzar turísticament la localitat, està escometent les obres de construcció de dos nous aparcaments a la part alta de la localitat i els accessos pertinents.

Amb el projecte es busca donar una nova vida a la part alta de la localitat que actualment no compta amb un accés còmodo ni una zona d’aparcament. Els dos espais estan situats en la part alta de la localitat. Un d’ells es troba al final del carrer Calderé, que comunica directament amb el centre de La Freixneda; el segon aparcament se situa al recinte de l’església i el castell.

En total el Consistori deLa Freixneda habilitarà aproximadament unes 40 places d’estacionament que “estàn orientades a l’estiu, a Setmana Santa i Nadal”, va assenyalar Frederic Fontanet. El turisme és el principal eix promotor de visites en la zona i “La Freixneda cada vegada acumula més turistes i ho veiem en l’alta demanda per visitar el nostre conjunt arquitectònic”. En este sentit, el regidor de la localitat, Rubén Esteve, va afirmar: “Tenim l’atractiu de les vistes de la zona del castell que corresponen a un interés patrimonial conjugant-se també amb la gran afluència turística que tenim últimament”.

Una actuació que s’escomet al seu torn perquè “estes visites no intercedisquen amb les vides quotidianes dels veïns”. Per a això, s’instal·laran senyals prohibint la circulació a visitants per dins del nucli urbà, obligant així a fer ús dels nous llocs d’estacionament i dels carrers més externs, “creant així una circumval·lació i evitant el cúmul de vehicles en el centre”.

La nova ordenació de La Freixneda també pretén “donar viabilitat a la part alta que actualment és una ruïna”, arreglant així habitatges i atorgant-li major protagonisme. L’Ajuntament ja ha actuat en la pujada a l’Església.

La rehabilitació, tal com va assegurar Fontanet: “És un projecte que ja va iniciar l’anterior alcaldessa, Carmen Aguilar”. Avui és una gestió conjunta entre partits polítics. El FITE del 2018 va permetre la subvenció de l’obra en un 50%. La resta es rehabilitarà amb fons propis de les arques de La Freixneda. Es pretén que este mes d’agost la totalitat de l’obra estiga completada per a rebre a les noves visites.

REDACCIÓ
Mitjans