Logotips d'organismes oficials

José Ramón Guarc: “Mont-roig té un gran patrimoni que es pot visitar sense sobreexposar-se”

Mont-roig proposa rutes pel seu terme municipal per a viure Un Estiu Diferent respectant les mesures de seguretat amb els veïns

Mont-roig proposa rutes pel seu terme municipal per a viure Un Estiu Diferent respectant les mesures de seguretat amb els veïns. José Ramón Guarc, alcalde del municipi, assegura que tant els empresaris com els veïns de Mont-roig han tingut una actitud exemplar durant els mesos de la pandèmia.

Com s’està vivint este estiu a Mont-roig?
Esta és una situació atípica que obliga a prendre mesures excepcionals i està sent molt estrany. El no poder gaudir de les Festes, els retrobaments i les setmanes culturals no és l’habitual i fa que siga molt diferent del que estem acostumats. La veritat és que els veïns ho estan portant bé. És el que ens toca fer enguany i el pròxim recuperarem el temps perdut.

Hi havia la possibilitat de realitzar actes culturals no multitudinaris, però és difícil, no?
L’organitzar qualsevol activitat cultural, a més del mateix esdeveniment, significa disfrutar en companyia i poder compartir-ho amb els altres. La situació ens obliga a evitar-ho.
Crec que és un problema per als quals viuen de la cultura. En este sentit, hem valorat amb l’Associació Cultural i la Comissió de Festes realitzar algun tipus d’acte cultural, però finalment l’hem desestimat. El fet d’organitzar-ho d’esta manera és antinatural i no et permet gaudir per complet.

Hem viscut mesos molt complicats, des de l’Ajuntament quines són les principals mesures preses?
Respecte a la COVID-19 hem intentat respectar al màxim les regles que marcaven les autoritats competents. No hem pres mesures no recomanades per les autoritats sanitàries que per por o altres qüestions podríem haver pres unilateralment. Hem recomanat l’ús de màscares, hem realitzat desinfeccions en les zones més concorregudes i hem estat en contacte continu amb els sanitaris de la zona, tant el Centre de Salut com el consultori local, per a intentar aplicar totes les mesures necessàries, sempre orientats per les autoritats sanitàries.

Quin ha sigut el comportament dels veïns de Mont-roig davant la situació sanitària durant el confinament i actualment?
La veritat és que els veïns ho han fet molt bé. Al principi va haver-hi algun cas de desconeixement de la gravetat del problema i que no avaluava la magnitud de la malaltia, però després s’han complit perfectament totes les recomanacions.
El teixit empresarial ha fet costat al 100% la situació malgrat la baixada d’activitat econòmica i el confinament. S’han oferit atencions i repartiments a domicili perquè tots els veïns estigueren atesos i evitar aglomeracions en els establiments, augmentant també els horaris per a atendre amb més seguretat a les persones. Tot això ens ha facilitat evitar desplaçaments i, per tant, que tota la comunitat estiga menys exposada a la possibilitat de contagi.

La nova situació continua sent perillosa, quina és la situació ara a Mont-roig?
No cal baixar la guàrdia i cal continuar insistint. No ens queda una altra. Està demostrat que quan ens deixen una mica de llibertat ens relaxem i tornen a repuntar els contagis de manera indesitjable.
Sobre este tema, crec que en Mont-roig s’estan fent bé les coses. S’acudix als bars i s’ix, però sempre amb màscares i evitant al màxim les exposicions fora del municipi. Evidentment hi ha necessitats, però sempre que tothom mantinga la responsabilitat individual que afecta directament la col·lectiva, crec que estarem fora de perill.

Mont-roig compta amb molts recursos i activitats que poden evitar estes aglomeracions. Què proposa la localitat per a viure Un Estiu Diferent?
Mont-roig té un patrimoni molt interessant que es pot visitar sense sobreexposar-se als contagis per la COVID-19. Rutes de BTT, rutes de senderisme i un gran terme municipal en el qual es poden descobrir racons preciosos. En este sentit, convidem a qualsevol persona al fet que vinga, alguna cosa que també és necessari per al teixit empresarial de Mont-roig. Sempre amb precaució i complint amb les mesures de seguretat.
Crec que no podem deixar de moure’ns. Hem d’intentar normalitzar la situació perquè no sabem quan s’allargarà. Hem d’intentar viure de la manera més normalitzada dins de la situació sanitària que vivim.

REDACCIÓ
Mitjans