Logotips d'organismes oficials

Gloria Blanc serà la nova alcaldessa de Mont-roig per als pròxims tres anys

El canvi en l'alcaldia era una qüestió ja acordada quan es va presentar la candidatura de Jose Ramón Guarc. | Fotos: J. Puig

El ple ordinari celebrat dijous passat 20 d’agost va servir com a transició de l’alcaldia de José Ramón Guarc a Gloria Blanc. “M’hauria agradat despedir-me en la plaça en Festes quan eixim a nomenar la nova Comissió de Festes i poder dir que s’acabava esta etapa, com no va poder ser vam posar un bando”, explicava l’exalcalde Guarc. La nova alcaldessa pren el testimoni convertint-se en la primera dona de Mont-roig a aconseguir el càrrec: “Estic contenta de ser la primera dona i espero no ser l’última”, va destacar Gloria Blanc.

El canvi en l’alcaldia era una qüestió ja acordada quan es va presentar la candidatura de Jose Ramón Guarc encapçalant la llista socialista de les passades eleccions. Guarc romandria un any com a alcalde de manera transitòria per a donar pas a Gloria, tal com explicava la nova alcaldessa: “Quan vam presentar la candidatura Jose Ramon tenia molts projectes i ell en realitat no volia continuar, vaig fer un pas avant i vaig dir que necessitava el seu suport perquè volia saber qué és el que hi ha abans d’entrar en un ajuntament sense saber com van les coses”.

D’esta manera Gloria Blanc entra com a alcaldessa, però l’equip es manté amb l’exalcalde també com a regidor fins al final de la legislatura. “Em vaig comprometre a estar en la regidoria per a donar suport al projecte que presentem en les eleccions i pel qual la gent ens va votar”, explicava Guarc. De moment l’equip haurà de reestructurar-se, encara que encara es desconeix a quina regidoria se centrarà cada regidor. Segons la nova alcaldessa: “Formem un bon equip de treball i per tant espero i desitgo que acabem estos tres anys que ens queden bé i que aconseguim el millor per al nostre poble”. En este sentit, va assegurar Blanc, “tenim les mateixes aspiracions que les que vam començar l’any passat i és el que espero que passo en estos tres anys que queden”.

Actualment la localitat té com a projectes mantenir un fragment de la roca de la Mola que està amenaçant una part del poble, acabar amb la canalització de l’aigua de boca o construir una depuradora “són obres grans que necessiten pressupostos grans i que no podem fer amb els impostos municipals”, assegurava Blanc. No obstant això, “Mont-roig hui dia crec que té moltes necessitats com a població de 300 habitants, però afortunadament tenim moltes coses que s’han anat aconseguint en els últims anys quant a serveis”.

Respecte a l’exalcalde Jose Ramón Guarc, assegurava sentir una sensació “una mica agredolça”. Ja que “volia deixar el càrrec per la meua família i els meus projectes vitals que havia deixat de costat per a poder fer esta funció. Però d’altra banda fa pena perquè són molts anys entregant moltes energies, hi ha molts projectes encara sense fer, moltes idees que no s’han pogut desenvolupar i et quedes amb una sensació bona per alliberar-te d’esta càrrega perquè dóna molta faena i la pena de deixar un treball que has estat fent amb ganes i que consideres que és necessari, però et deixa buit el cor al ser el teu poble, perquè has treballat per a ell i has fet les coses perquè cada dia siga millor”.

D’exalcalde deixa el seu càrrec després de cinc anys al capdavant de l’ajuntament de Mont-roig, en este període destaquen la finalització de la carretera, la creació del pàrquing en l’entrada del municipi i els nous depòsits de l’aigua. En este sentit, el balanç de l’exalcalde és positiu, “la labor ha sigut intensa, ho hem intentat, hi ha coses que no han eixit bé i és així, però ens hem esforçat per a aconseguir-ho i això és el que més ens ha satisfet com a equip. No estem al 100% dedicant-nos a este treball, encara que ens entreguem al 100% en voluntat”, va sentenciar Guarc.

JOSÉ BLANCH
Mitjans