Logotips d'organismes oficials

Els socialistes marxen de l’equip de govern de Calaceit

Discrepàncies entre el PSOE i el PP han acabat per trencar la coalició formada fa poc més d'un any

L'elaboració dels pressupostos de manera unilateral ha estat un dels punts principals de discordança. / Foto: NDM

Després de poc més d’un any, els socialistes han decidit abandonar la coalició formada en los populars al consistori calaceità. I és que en les darreres eleccions municipals el PP va guanyar al seu rival directe per només 9 vots, fet que va atorgar l’alcaldia als populars, els quals van oferir una proposta de col·laboració al PSOE, que va acceptar amb la condició d’assumir les responsabilitats de les regidories que els hi pertoquessin: educació, joventut, medi ambient, i sanitat i participació ciutadana.

Sembla, però, que les divergències entre los dos partits s’han anat accentuant al llarg dels últims mesos. “Inicialment les expectatives eren bones, amb algunes propostes de treball que van tirar endavant, com el nou enfocament de la Fira o la nova aula d’educació infantil”, va explicar Isel Monclús, portaveu dels socialistes de Calaceit.

Tot i la bona marxa inicial, sembla que els darrers mesos els dos partits s’haurien distanciat. “En l’arribada de la pandèmia de la COVID-19 la situació s’ha anat agreujant i, tot i que l’àrea de sanitat era responsabilitat del grup socialista, totes les actuacions s’han pres sense consultar ni informar la regidoria de sanitat, malgrat que esta va presentar nombroses propostes”, va comentar Monclús.

El punt final per a la escissió ha estat l’aprovació dels pressupostos d’este any en els quals, segons comenten els socialistes, no se’ls ha consultat. Segons diuen, no van conèixer els pressupostos fins a 48h abans de la seua aprovació al ple municipal, de manera que no van ser consensuats entre els dos partits de govern. “No es van tenir en compte les nostres propostes i, a més, vam detectar nombrosos errors i deficiències”, va insistir Monclús. Per això, els socialistes es van abstenir de votar-los i, a més, van decidir separar-se dels populars: “no volem que les seues males decisions ens afecten”, va dir el portaveu socialista.

La dimissió dels regidors del PSOE es va fer efectiva en el darrer ple municipal, de tal manera que els socialistes s’han convertit en l’oposició a l’equip de govern liderat per Carlota Nuñez. “Això no vol dir que deixem de treballar pel poble de Calaceit, al contrari. Seguim estant a disposició de l’equip de govern per a arribar als consensos que es creguen oportuns. Farem una oposició responsable però dura, perquè és el que necessita Calaceit”, va concloure Monclús.

SABINA COLOMÉ
blank Mitjans blank