Logotips d'organismes oficials

El segon Mercat Agroecològic presenta una antiga varietat de tomata del Matarranya

Els assistents van poder degustar i valorar la varietat Serengue

Red de Semillas de Aragón està estudiant la hortalissa per introduir-la als mercats comercials. / Foto: MJG

Vall-de-roures va acollir este passat diumenge el segon mercat agroecològic del Matarranya. Una iniciativa que havia de començar al març, però l’esclatat de la pandèmia el va fer retardar fins a l’agost. La primera edició va ser un èxit, marcada sobretot per gran nombre de públic turístic, i en esta segona edició, els compradors ser principalment els veïns de la comarca.

Set productors ecològics certificats del Matarranya i comarques veïnes de la Terra Alta, Baix Aragó i Els Ports conformen el mercat Agroecològic de Vall-de-roures amb parades d’oli, vi, conserves i hortalisses. Un aparador que mostra mensualment els productes de qualitat de productors locals.

Fa vint anys que alguns d’estos productors es van orientar al mercat ecològic, un producte amb un gran valor afegit, però que per als veïns del Matarranya encara és poc conegut. Per això un dels objectius del mercat és donar-los visibilitat i fer pedagogia sobre el consum conscient.

Per atraure públic des del mercat proposen activitats complementàries, en la primera edició van fer un concert i en esta de setembre es va fer una mostra artesana del treball amb vímet i un tast de tomates.

Video Thumbnail

Mercat Agroalimentari Vall de roures

Vall-de-roures va acollir este passat diumenge el segon mercat agroecològic del Matarranya. Una iniciativa que havia de començar al març, però l'esclatat de la pandèmia el va fer retardar fins a l'agost. La primera edició va ser un èxit, marcada sobretot per gran nombre de públic turístic, i en esta

Al Mercat Agroecològic es va donar a conéixer una antiga varietat de tomata de penjar tradicional del Matarranya. A través d’una degustació, el públic assistent va poder provar-la i valorar les seues característiques.

L’associació Red de Semillas està treballant en la recuperació de dos varietats antigues de tomata de penjar de l’Aragó. La varietat Alacón, d’un poble de Terol i la Serengue, típica del Matarranya. Estes dos tomates, junt amb una mallorquina que ja es comercialitza que feia de testimoni, són les que es van provar i valorar al mercat de Vall-de-roures.

Estos tastos serveixen a tall d’estudi de mercat, per conéixer l’acceptació del producte entre els possibles compradors. I junt amb l’estudi econòmic són les claus per valorar la possibilitat de comercialitzar-la i a la vegada contribuir a la conservació de varietats que s’estan perdent.

Des de Red de Semillas van estudiar fa uns anys el Fesol de Beseit i enguany han repartit gairebé 100 kg de llavors d’esta varietat entre els agricultors per ampliar-ne la producció i potenciar la venda i consum fora de l’àmbit local.

Video Thumbnail

Recuperacio varietat antiga tomaca Red semillas Mercat Valderrobres

Vall-de-roures va acollir este passat diumenge el segon mercat agroecològic del Matarranya. Una iniciativa que havia de començar al març, però l'esclatat de la pandèmia el va fer retardar fins a l'agost. La primera edició va ser un èxit, marcada sobretot per gran nombre de públic turístic, i en esta

MARTA JIMÉNEZ
blank Mitjans blank