Logotips d'organismes oficials

Tanquen al trànsit l’A-1412 de Massalió a Maella per les obres del nou trajecte

La carretera ja s'ha tallat al trànsit este mateix dimarts, quedant oberta al pas solament per a viatges estrictament necessaris

Part del nou traçat de la carretera ja és visible. | Foto: M. Martí

Les obres de la carretera que unix Massalió i Maella avancen a bon ritme. Després de diverses setmanes de treball, el condicionament complet es veu cada vegada més a prop amb trams del nou traçat ja visibles.

L’A-1412 per fi serà una realitat i permetrà una major seguretat viària gràcies a les obres posades en marxa en les últimes setmanes. Es tracta d’un pressupost total de 4.400.596 euros per a millorar la circulació dels quals més de 2 milions d’euros hauran de gastar-se abans que acabe este 2020. Les obres ja han dibuixat part del nou traçat. La nova carretera eixamplarà la calçada, que fins ara només estava condicionada en la part de Terol, i millorarà el ferm i el traçat. En total l’actuació s’està realitzant a 5,6 quilòmetres de la província de Saragossa, el respectiu a la part sense condicionar del trajecte.

El termini d’execució és de l’obra de 16 mesos i, per tant, s’allargarà també fins a l’any vinent. “Com a màxim es podria retardar un parell de mesos per al 2022, encara que esperem finalitzar les obres a la fi del pròxim any“, va assegurar Jesús Zenón, alcalde de la localitat veïna de Maella.

El traçat ja s’ha tallat al trànsit este mateix dimarts, quedant oberta al pas solament per a viatges estrictament necessaris durant les primeres hores del matí, al migdia i a la nit. “En plena temporada de la bresquilla és importantíssim poder habilitar el pas per a poder conservar l’estat de la fruita”, va explicar Rafa Martí, alcalde de Massalió, “encara que seran uns mesos complicats, molt prompte podrem arribar fins a la localitat veïna en tan sols 5 minuts”.

Una carretera clau per la seua ubicació entre el límit provincial entre Saragossa i Terol i que servix com passe a molts dels vehicles provinents de la capital aragonesa, a més de per la gran afluència de camions en la temporada de recollida de la bresquilla. Portàvem uns 15 anys esperant que s’adequarà este últim tram”, va assegurar l’alcalde. “Per la seua ubicació este serà el pas natural cap a la província de Saragossa des de Massalió i moltes altres localitats”, va explicar.

Les obres faran realitat un projecte que es va aprovar en la legislatura anterior i que arran del canvi de govern es va paralitzar en diverses ocasions. L’actuació finalment es va desbloquejar a principis del mes de juny, quan el conseller José Luis Soro, va signar el contracte d’esta obra que ajudarà a unir d’una millor manera les comarques del Baix Aragó-Casp i Matarranya.

REDACCIÓ
Mitjans