Logotips d'organismes oficials

Beseit publica el número 11 del seu Quadern d’Història i Cultura

Enguany la revista complix el seu desé aniversari amb el número 11 del Quadern i amb quasi 1000 pàgines escrites

Part de la portada del nou número de la revista. | Foto: NDM

La història de Beseit es recopila any rere any en els ja coneguts Quaderns d’Història. Estes edicions escrites recullen des de l’any 2010 les tradicions i coses que ocorren en la localitat cada any. L’edició número 11 ha vist la llum este mes d’agost.

La nova edició recull un dels temes més polèmics de l’últim any: “les campanes de Beseit”, que rememoren la polèmica sorgida a causa de l’impacte sonor del campanar de l’església del municipi. Una polèmica que va arribar fins i tot al Consell de Ministres madrileny i que avui recullen en el nou Quadern. L’escrit  també fa homenatge a la vida de la família Morató en la localitat, així com a Ramón Morató gràcies als seus dibuixos. Uns gràfics que es complementen en la revista amb l’arxiu fotogràfic de Miguel Perdiguer. A més, el periodista Luis Rajadel ha participat en l’edició amb l’article ‘Beceite 1933: el motín de los insolventes’. Per a tancar la revista, este número recull un article sobre els rellotges de sol de Beseit, curiositats i una anàlisi de la pedra seca a càrrec del primer estranger que participa en la publicació.

Una dècada després de la creació de la revista, encara persistix l’interés per recollir la vida de Beseit en estos Quaderns d’Història i Cultura. “Quan vam crear l’edició, amb l’alcalde d’entonces, Alberto Moragrega, vam pensar que seria un assumpte d’uns pocs anys”, va admetre un dels coordinadors de la publicació, Luis Latorre. Enguany la revista complix el seu desé aniversari amb el número 11 del Quadern i amb quasi 1000 pàgines escrites sobre la localitat. La selecció de temes asseguren que no és fàcil “abans d’acabar amb una edició ja començament a tindre preparats alguns articles per a l’edició següent”, va admetre Latorre, que va explicar que “d’esta manera recollim detalls o històries que d’una altra forma s’hagueren perdut”.

Els Quaderns es poden adquirir a l’Ajuntament de Beseit pel preu de 8€, encara que hi ha algunes edicions que ja estan esgotades.

REDACCIÓ
Mitjans