Logotips d'organismes oficials

Un milió d’euros més per als municipis per a actuacions de la COVID-19 i Glòria

El ple de la DPT ha donat també el via lliure a l'ordenança específica del Programa de suport a les ramaderies de boví de lídia

El ple ordinari del mes de setembre. | Foto: NDM

La Diputació de Terol ha aprovat este dimecres en la sessió ordinària del mes de setembre el Pla Complementari de Concertació 2020 amb una partida d’un milió d’euros, que se sumen als 3,3 milions amb els quals estava dotat este pla. D’esta manera, la institució provincial reforça el suport als municipis gràcies a este fons que està especialment dirigit a sufragar les despeses extraordinàries que els ajuntaments han hagut d’afrontar a causa de la COVID-19 i la tempesta Glòria.

Esta partida extraordinària és fruit de la segona modificació pressupostària que va realitzar la institució per a adaptar-se a la nova situació creada després de la pandèmia. El president Manuel Rando ha assenyalat que “el nostre pressupost està a la disposició de tots els municipis i en funció de les conseqüències de tipus social i econòmiques de la pandèmia. Entenem que hem de reforçar als ajuntaments per a atendre totes les despeses derivades de l’emergència sanitària i també que el puguen dedicar a l’efecte de la tempesta Glòria“.

El repartiment del Pla de Concertació es realitza per unes bases totalment objectives que tenen en compte les particularitats de la província. Terol, Alcanyís i Andorra compten amb una partida fixa i, deduïda la quantitat destinada a estos tres municipis, la resta es distribuïx seguint criteris que atenen qüestions com els seus habitants o el nombre de nuclis de població que posseïx cada entitat, així com un import fix per municipi.

Suport a ramaderies
En el ple s’ha aprovat a més l’ordenança específica del Programa de suport a les ramaderies de boví de lídia, dotat amb 60.000 euros, fruit també de la segona modificació pressupostària d’enguany. L’objectiu estratègic d’este programa és fer costat econòmicament a les ramaderies de boví de lídia radicades a la província de Terol, per a pal·liar els efectes causats per la suspensió dels festejos taurins i els consegüents ingressos derivats dels mateixos a conseqüència de la pandèmia COVID-19.

El vicepresident Alberto Izquierdo ha apuntat que les ajudes van dirigides “a famílies de la província, gent que estan veient com les seues empreses se’n van a la ruïna perquè no tenen possibilitat de treballar”. Ha recordat que les ramaderies porten un any sense treballar i “són un sector productiu important de la província, empresaris que viuen al medi rural. El nostre objectiu és que els ramaders puguen donar menjar als seus animals, puguen mantindre‘ls bé i, per tant, no es perda una activitat que al final crea molts llocs de treball a la província”. A més, el vicepresident ha assenyalat que la Diputació de Terol és la primera administració a Aragó que trau d’ara en avant una ajuda per a este sector.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank