Logotips d'organismes oficials
blank

La Diputació de Teruel activa l’operatiu de serveis viaris hivernals amb 20 equips

Un operatiu que compta amb mitjans propis i conveniats amb ajuntaments, comarques i empreses de la província

Alberto Izquierdo en la presentació en el Parc de Maquinaria de la DPT | Foto: NDM

La Diputació de Teruel activà ahir, 15 de novembre, un total de 20 equips de serveis viaris hivernals per a abordar la neteja de neu en les carreteres que li competeixen de la província, en un operatiu que compta amb mitjans propis i conveniats amb ajuntaments, comarques i empreses, i que enguany comptarà com a novetat amb un silo d’emmagatzematge de sal en Pena-roja de Tastavins. A més, la institució provincial realitzarà una campanya en mitjans de comunicació per a recordar als conductors que han d’actuar amb responsabilitat quan la circulació per carreteres es complica per les nevades.

En el Matarranya, el dispositiu comptarà amb 2 camions 4×4 amb tascó i saler, amb seu en Ràfels i Pena-roja de Tastavins. I 1 camió 4×4 amb tascó en Mont-roig. A més, en Pena-roja també es sitúa una sitja d’emmagatzematge de sal amb capacitat per a 30 tones.

Els detalls de la campanya hivernal, que està previst que s’estenga fins al pròxim 15 d’abril, han sigut presentats hui en roda de premsa pel vicepresident de la Diputació i delegat de l’Àrea d’Infraestructures, Alberto Izquierdo; i el Responsable del Servei de Vies i Obres, José Salvador. L’operatiu té un cost estimat de 500.000 euros, entre subministrament, vehicles, personal i convenis amb altres administracions fonamentalment, i inclou 2.500 tones de sal que s’estima que s’usen cada campanya.

Segons paraules del mateix Alberto Izquierdo, vicepresident i diputat delegat del Servei de Vies i Obres de la DPT: “Treballem en coordinació amb el Govern d’Aragó i el Govern d’Espanya. Nosaltres comencem una mica abans perquè la mateixa experiència ens diu que a partir del 15 de novembre poden produir-se nevades”, encara que si es produeixen nevades abans de la data, ha aclarit, “hi ha equips disposats”.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank