Logotips d'organismes oficials
blank

DPT i DGA renoven el conveni que ha permés millorar 85 escoles de la província

En el Matarranya 13 escoles municipals han rebut aquesta ajuda per a millorar les seues instal·lacions

Ràfels ha comptat en l'ajuda més quantiosa de tota província per a reformar les seues aules. | Foto: NDM

El conveni entre el Departament aragonés d’Educació, Cultura i Esport i la Diputació de Teruel per a l’execució d’obres de reforma, millora i substitució en les escoles públiques de la província ja s’ha materialitzat.

El conseller Felipe Faci i el president de la DPT, Manuel Rando, van mantenir dilluns passat 9 de novembre una trobada telemàtica en el qual van posar de manifest les obres incloses en l’acord del 2020, i que han suposat una inversió de 600.000 euros sufragada al 50% per totes dues institucions, ja s’han finalitzat o estan a punt de concloure’s. En concret, ja han acabat 85 actuacions i queden altres 18 per donar els últims retocs.

Les obres realitzades s’han dut a terme durant l’estiu i s’han centrat en l’adequació d’espais, condicionament d’aules, arreglos en patis, actuacions en techos, de fusteria o en les teulades. Les actuacions contemplades en els col·legis en virtut d’aquest conveni les duen a terme els ajuntaments, segons les seues pròpies propostes.

En total, 103 centres educatius s’han beneficiat del conveni 2020. Rando i Faci han confirmat que tornarà a reeditar-se l’any que ve, contribuint a una educació de qualitat. “L’educació és una inversió en el futur d’esta terra. I tenim la sort que el Govern d’Aragó pensa el mateix”, ha dit el president Rando abans de recordar que “per això decidim, d’acord amb la conselleria d’Educació, augmentar un 50% el pressupost que aportàvem per a atendre les escoles de la nostra província. I el compromís no és només per a enguany, sinó per a tota la legislatura. Avui hem confirmat amb el conseller Faci que continuarà sent així en els pròxims anys”.

Al Matarranya fins a 13 col·legis han comptat amb esta ajuda. Concretament, Fondespatla ha rebut la subvenció per al condicionament del pati i millorar els accessos, i a La Vall també han millorat el seu pati exterior. A Mont-roig han rebut l’ajuda per a millorar la seua porta d’accés i eliminar barreres arquitectòniques. Pel seu costat, Beseit i La Portellada van rebre l’ajuda per a millorar i substituir el sistema de calefacció. Lledó ha rehabilitat la coberta i La Freixneda ha pogut reformar la fachada i arreglar diverses grietes interiors. A Calaceit, Queretes i Pena-roja de Tastavins han pogut substituir la fusteria exterior dels seus col·legis. També Massalió, per a substituir la instal·lació elèctrica. I, Valljunquera, ha pogut col·locar noves lluminàries. A més, Ràfels ha comptat en 33.000 euros, l’ajuda més quantiosa de tota província, per a reformar les seues aules.

Manuel Rando ha apuntat que l’educació “és un servei bàsic essencial, especialment per als petits municipis, on ajuda a combatre la despoblació” i ha agraït el compromís del Govern d’Aragó en el medi rural mantenint la ràtio mínim per a mantenir obert un centre educatiu en 4 o 3 alumnes, segons els casos. “Esta sí que és una forma real de treballar en favor dels pobles de la província de Terol, en una política compromesa enfront de la despoblació i la vertebració del territori”, ha dit.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank