Logotips d'organismes oficials

Troben dos artefactes explosius previsiblement de la Guerra Civil

Una unitat d'especialistes en explosius de la Guàrdia Civil es van desplaçar fins a Arenys de Lledó per a retirar els artefactes

Les dues granades | Foto: NDM

Un veí del municipi d’Arenys de Lledó que habitualment busca chatarra i antiguitats va trobar fa unes setmanes uns estranys objectes que va fotografiar, traslladant la notícia a un regidor de l’Ajuntament.

Els materials trobats van ser posats en coneixement de la Guàrdia Civil que va marcar l’espai a l’espera de l’endemà per retirar els objectes. Una unitat d’especialistes en explosius de la Guàrdia Civil es van desplaçar fins a Arenys de Lledó per a retirar els artefactes, confirmant-se que es tractaven de dos granades, probablement de l’època de la Guerra Civil Espanyola. La unitat d’explosius es va encarregar posteriorment de detonar les granades en un lloc habilitat per a este efecte.

Des de l’Ajuntament d’Arenys, l’alcalde Xavi Cortés manifestava estar en contacte amb la Guàrdia Civil oferint-se la màxima col·laboració “per si fos necessari pentinar altres zones del terme municipal”. El propi alcalde manifestava que és esta la primera vegada que es produeixen troballes d’aquestes característiques al poble.

Un succés que va causar sorpresa entre els veïns i veïnes d’Arenys de Lledó i que ha estat molt comentat en els últims dies en el municipi.

Mitjans