Logotips d'organismes oficials
blank

Calaceit i Massalió substitueixen part de l’enllumenat públic per LED

El canvi a llums LED permetrà als municipis reduir la seua factura elèctrica i ser més sostenibles

Les noves llums s'han instal·lat aprofitant la mateixa estructura de les faroles pel que no afectarà l'estètica del poble. | Foto: NDM

Cada vegada són més els municipis que aposten per canviar l’enllumenat convencional del poble a llums LED amb l’objectiu d’arribar a ser un municipi més sostenible i alhora disminuir la despesa pública en la factura de la llum. Recentment Queretes, Fórnols i Vall-de-roures han estat treballant per a canviar les seues lluminàries a LED, i ara Calaceit i Massalió se sumen al canvi.

Gràcies a la subvenció provincial del FIMS, d’aproximadament uns 40.000 euros, Calaceit ha iniciat els treballs per a canviar l’enllumenat públic a LED. En aquesta ocasió, s’estan renovant els fanals de la zona de la carretera, el polígon industrial i la carretera nova. L’alcaldessa de Calaceit, Carlota Núñez, ha explicat que “aquesta acció permetrà millorar en estalvi energètic i la qualitat lumínica del poble”.

Un canvi que també ha seguit la localitat de Massalió, on ja s’han instal·lat noves llums de tipo LED en alguns dels carrers del nucli urbà, afavorint així la sostenibilitat des d’un punt de vista mediambiental. Per aquesta actuació s’han invertit al voltant de 36.000 euros procedents d’una ajuda de la Diputació. L’alcalde, Rafa Martí, ha explicat que la substitució de l’enllumenat públic millorarà l’eficiència energètica dels fanals, reduint les emissions de CO₂ i alhora permetrà aconseguir un estalvi en la facturació elèctrica del municipi. Així i tot, Martí ha explicat que “la intenció és posar cada any una partida perquè en tres o quatre anys, si no arriba cap subvenció, es puga canviar tota la il·luminació del poble”. Les noves llums s’han instal·lat aprofitant la mateixa estructura de les faroles pel que no afectarà l’estètica del poble. A més, el nou enllumenat evitarà la contaminació lumínica gràcies a una llum blanca.

Pel seu costat, Massalió ha substituït les seues lluminàries per una llum blanca, mentre que Calaceit ha apostat per mantindre l’estètica de les llums utilitzades fins ara, col·locant així, leds en tonalitats àmbar.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank