Logotips d'organismes oficials

Massalió ultima les obres de reparació dels danys provocats pel temporal Glòria

L’Ajuntament està fent front a les obres amb recursos propis

Zona afectada per la borrasca Glòria a Massalió. | Foto: NDP

La borrasca Glòria ha provocat que, després de deu mesos del seu pas per la nostra comarca, encara es facen treballs per arreglar els diferents desperfectes que va provocar el temporal de fortes pluges, neu i baixes temperatures durant el mes de gener.

Massalió va ser un dels pobles afectats per la borrasca, i tal com ens indica l’alcalde, Rafa Martí, des de l’Ajuntament al llarg de l’any s’han dut a terme diferents treballs, d’aquests actualment alguns encara s’estan executant.

Una de les principals conseqüències del temporal va ser la crescuda del riu, ja que va ocasionar desperfectes en diferents accessos i camins que es van reparar al mes de maig, quan l’estat d’alarma ho va permetre. D’altra banda, en els darrers dies també s’ha treballat en la retirada d’arbres i neteja al carrer del cementeri on l’aigua va produir despreniments. A més, amb la finalitat de què en pròxims temporals no s’originen altres problemes o despreniments del terra, s’està canalitzant i arreglant el carrer perquè l’aigua circule entubada.

Tot i haver sol·licitat ajudes econòmiques, que poden arribar a compensar fins al 50% dels costos de les millores, l’Ajuntament encara no ha sigut sabedor si aquestes han sigut concedides tot i que des del mateix Ministeri es va comentar que sí que en rebrien. Com indica l’alcalde, Rafa Martí, “No sabem al final com acabarà. Esperem que finalment es puga traure esta subvenció perquè entre una obra i una altra se n’aniran més de 40.000 euros i això per a un ajuntament com el de Massalió són molts diners. Ara els hem hagut de traure d’altres projectes que teníem preparats per al transcurs de l’any”. Unes obres que no es contemplaven dins del pressupost inicial, però que s’han hagut d’afrontar amb recursos propis.

REDACCIÓ
Mitjans