Logotips d'organismes oficials

La biblioteca de Vall-de-roures ofereix un servei de préstec a domicili

Pel projecte "Tu biblioteca sigue ahí' ha aconseguit 2.000 en els premis d'animació a la lectura 'Maria Moliner'

Video Thumbnail
Premi Foment a la Lectura Maria Moliner a la Biblioteca de Vall-de-roures
La Biblioteca de Vall-de-roures ha estat una d'entre les 310 premiades en la campanya d'Animació a la Lectura 'María Moliner', que organitza el ministeri de cultura i esports del govern d'Espanya. El concurs té com a objectiu promoure i incentivar als municipis petits a què desenvolupen activitats d

La Biblioteca de Vall-de-roures ha estat una d’entre les 310 premiades en la campanya d’Animació a la Lectura ‘María Moliner’, que organitza el ministeri de cultura i esports del govern d’Espanya. El concurs té com a objectiu promoure i incentivar als municipis petits a què desenvolupen activitats de dinamització lectora entre la població.

Els deu millors projectes s’emporten 10,000 euros, els 300 restants, com és el cas de la biblioteca de Vall-de-roures amb el seu projecte ‘Tu biblioteca sigue ahí‘ rebran 2000 euros, que segons Consuelo Pardo, bibliotecària de Vall-de-roures, “aniran molt bé per ampliar i renovar el catàleg de llibres”.

La biblioteca de Vall-de-roures és la quarta vegada que aconsegueix este reconeixement al seu projecte de foment de la lectura. Des de l’any 2000 en què es va engegar esta campanya s’han presentat més de 13.500 projectes d’uns 2.600 municipis. Es tracta d’una iniciativa molt valorada pels pobles menuts, on a vegades és difícil l’accés a llibres i on la creativitat i la innovació dels bibliotecaris és essencial a l’hora d’apropar la cultura als veïns.

Nou servei de préstec a domicili

Video Thumbnail

Biblioteca de Vall-de-roures. Servei de préstec de llibres a domicili ‘Yo te lo llevo’

La Biblioteca de Vall-de-roures ha estat una d'entre les 310 premiades en la campanya d'Animació a la Lectura 'María Moliner', que organitza el ministeri de cultura i esports del govern d'Espanya. El concurs té com a objectiu promoure i incentivar als municipis petits a què desenvolupen activitats d

Precisament una de les propostes que s’incloïen en el projecte guardonat, és la iniciativa ‘Yo te lo llevo’ que acaben de posar en marxa. Es tracta d’un servei de préstec i devolució de llibres a domicili per a persones majors, amb mobilitat reduïda, malalts o discapacitats. És un servei gratuït en què tan sols cal trucar a la biblioteca i sol·licitar el llibre que es desitja i el personal de l’ajuntament s’encarrega de portar-lo a l’usuari de la biblioteca i en finalitzar el termini passen a recollir-lo.

Es pot accedir a tot el catàleg amb què compte la biblioteca i es poden rebre fins a tres llibres i el préstec és de 21 dies renovables, el mateix que en el servei habitual. Per utilitzar este nou servei cal ser soci de la biblioteca, en cas de no tenir el carnet es pot fer la inscripció per telèfon i s’entregaria el carnet també a casa del lector.

Segons explica la bibliotecària esta iniciativa va sorgir arran del primer confinament quan “l’ajuntament va posar en marxa el repartiment de compres a domicili per a persones grans i vam veure que es podria fer també amb els llibres”. L’objectiu d’este servei és poder acostar la biblioteca a tothom, encara que no puguen desplaçar-se fins a la biblioteca.

Restriccions sanitàries

Actualment la biblioteca segueix oberta però amb restriccions. Té un aforament del 25%, la sala infantil per ara es manté tancada i només hi ha disponible un ordinador. Es recomana demanar cita prèvia encara que, segons la bibliotecària “per ara no hi ha hagut problemes d’aforament”. Pel que fa a l’assistència tot i que ha baixat una mica, Pardo comentava que “la gent lectora segueix venint igual i també hi ha molts nens i nenes que són molt lectors que segueixen venint igual a la biblioteca a agafar llibres”. La biblioteca també disposa d’un espai de quarantena, on dipositen els llibres prestats durant una setmana.

MARTA JIMÉNEZ
blank Mitjans blank