Logotips d'organismes oficials

La majoria de iaios de la residencia no aniran a casa per Nadal

Per eixir dels centres els residents han de seguir un protocol sanitari molt estricte

Video Thumbnail
Residencia de Vall de roures situació Covid i Nadal
La residència de Vall-de-roures ha viscut un any molt difícil a causa de la pandèmia. La primera onada de la Covid-19 va colpejar molt durament a este centre de gent gran, que és de referència a tot el Matarranya. Ara, amb el record encara molt present d'aquells dies, afronten un Nadal que serà molt

La residència de Vall-de-roures ha viscut un any molt difícil a causa de la pandèmia. La primera onada de la Covid-19 va colpejar molt durament a este centre de gent gran, que és de referència a tot el Matarranya. Ara, amb el record encara molt present d’aquells dies, afronten un Nadal que serà molt diferent del que era habitual.

Per les festes de Nadal molts majors de la comarca del Matarranya que viuen a la residència de Vall-de-roures, anaven a passar uns dies a casa amb les seues famílies. Enguany, però les restriccions imposades per la pandèmia dificulten molt estos retrobaments i molts residents optaran per quedar-se al centre. Només es permeten sortides d’un mínim de 15 dies i en tornar el resident ha de fer-se una prova PCR que done negatiu i un cop torna a la residència ha de complir un aïllament de 14 dies. Davant este protocol, Maria Dolores Pascual, directora de la Residència de Vall-de-roures, explica que “tant residents com familiars són una mica reticents a estes mesures, segurament molts passaran aquí el Nadal.

A la residència encara està molt viva la memòria del que va passar a l’abril, quan molts usuaris i treballadors es van veure infectats pel virus i tristament 13 avis van morir durant el brot. Pascual recorda aquells dies amb “molta angoixa i molta impotència, es van viure moments molt durs; no sabíem com havíem d’actuar, sense material, sense EPIs i sense proves PCR per a poder saber realment com era la situació de la residència”.

Des d’aleshores no han registrat cap nou cas a la residència, però no abaixen la guàrdia. “En qualsevol moment pot tornar a sorgir, amb la tornada de l’hospital d’un resident, de qualsevol visita, de qualsevol treballador…” per això Pascual recalca que “estem sempre en alerta i amb tots els protocols que ens marquen des de salut pública”. Les entrades i sortides es controlen especialment, per això compten amb una sala específica per a les visites de familiars, l’únic espai on es podran reunir estos dies de Nadal.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans