Logotips d'organismes oficials

“Memòria Viva” busca conservar la història de La Torre del Comte

L’Ajuntament ha iniciat un estudi dels últims 70 anys per tal d’aconseguir un record del poble

Video Thumbnail
'Memoria viva' La Torre Comte
L'Ajuntament de  La Torre del Comte ha iniciat un projecte de recuperació de la memòria històrica titulat ‘Memòria Viva’. La iniciativa pretén recopilar mitjançant un qüestionari costumista i cultural informació sobre el segle anterior amb entrevistes que s'ha començat a realitzar a les persones més

L’Ajuntament de  La Torre del Comte ha iniciat un projecte de recuperació de la memòria històrica titulat ‘Memòria Viva’.

La iniciativa pretén recopilar mitjançant un qüestionari costumista i cultural informació sobre el segle anterior amb entrevistes que s’ha començat a realitzar a les persones més majors del municipi.

L’alcalde de La Torre del Comte, Alberto Díaz, apuntava que “si no coneixem la nostra memòria històrica, no sabrem gestionar el nostre present i deixarem un futur lamentable per als nostres descendents. La idea és defensar aquest tresor enorme de persones, de com vivien, de quina manera resolien els problemes de l’existència fa 60 o 70 anys”.
Així, des de l’Ajuntament s’ha creat una llista amb les persones més majors del municipi per a fer un estudi aproximadament dels últims setanta anys per tal d’aconseguir un record important de la vida al poble durant el segle XX. Alberto Díaz afirmava que “la idea és gravar les seues veus per a obtenir un suport acústic d’allò que diuen, com s’expressen, de les particularitats de la seua manera de parlar… fent també fotografies actuals i recopilant d’altres d’antigues per a conformar un arxiu que serà visitable en el Museu del Poble, aprofitant el suport acústic i amb panells per a les fotografies més interessants”.

El problema de l’aigua, la comunicació amb els pobles veïns, o les festes formen part del qüestionari. 

REDACCIÓ
Mitjans