Logotips d'organismes oficials

El Castell de Vall-de-roures avança en la seua restauració revelant nous detalls

Han finalitzat les obres de restauració de la façana sud i s'han iniciat ja en la zona oest

blank
Imatge obres de restauració del castell de Vall-de-roures | Foto: NDM

Finalitzada la restauració de la façana sud del Castell de Vall-de-roures, ara els treballs es traslladen a la zona oest del castell, concretament, a la façana més gran, on es troba l’entrada i a la vegada la més danyada.

Durant més de 100 anys aquesta part del monument s’ha vist greument afectada per l’erosió del vent i la humitat, ja que falten 7 gàrgoles que amb el temps s’han trencat. Aquesta façana, encara que és una de les més impactants, a penes és visible des del nucli urbà de la localitat, però sí des de la carretera de Saragossa.

Segons va explicar Manuel Siurana, director de la Fundació Vall-de-roures Patrimonial, l’encarregada de gestionar el conjunt del castell- església i el museu, el monument està edificat en la direcció per la qual arribava l’arquebisbe García Fernández d’Heredia, l’amo del castell i qui va ordenar construir-lo. No obstant això, revisant la construcció s’ha comprovat que Heredia mai la va poder veure finalitzada l’obra perquè les marques de la façana indiquen que es va construir posteriorment.

La restauració ha servit també per a donar a conéixer una mica més sobre la història del Castell de Vall-de-roures, un dels monuments més importants del municipi. En aquest sentit, Siurana explicava “evidentment són pistes magnífiques que ens estan revelant com era el castell i com ha anat evolucionant. Una vegada finalitzen les obres intentarem publicar les conclusions”.

A pesar que les obres estan previstes perquè finalitzen el novembre de 2021. En els últims dies els tècnics han explicat que podrien avançar-se i estar llestes per al mes d’abril. Amb tot, Siurana ha remarcat que encara és molt aviat per a saber quan finalitzaran exactament, encara que en la seua opinió creu que estaran per al mes de juny, principis de juliol.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank