Logotips d'organismes oficials

El temporal de neu obliga a suspendre el transport escolar

L'Escola Infantil Comarcal Sagalets ha suspés les classes

Els centres educatius de primària i secundària han obert adaptant-se a la situació meteorològica. / Foto: José Blanch

L’arribada de la borrasca Filomena ha impedit el funcionament normal dels diferents centres educatius de la comarca del Matarranya.

La principal conseqüència de la nevada ha estat la cancel·lació de les línies de transport públic escolar. Ahir a la tarda es va reunir el Centro de Coordinación Operativa (CECOP) amb la consellera de presidència Mayte Pérez i van decidir suspendre totes les rutes escolar per evitar posar en perill als alumnes circulant per les carreteres afectades per la neu i el gel.

No obstant això, tal com explicava José Ramón Guarc, director de l’IES Matarranya, “els centres educatius s’han mantingut oberts, nosaltres hem obert, los mestres han vingut pràcticament tots, però d’alumnes si que estem sota mínims, han vingut els de Vall-de-roures i no tots”. Els 40 o 50 alumnes que han anat han fet classes complementàries, on no s’avança matèria curricular, al no estar els grups complets. Segons Guarc, “s’atenen als alumnes que han vingut amb activitats alternatives, veure documentals o propostes més socials o lúdiques”.

Les diferents escoles de primària dels diferents pobles s’han mantingut obertes, però adaptant-se com han pogut a la situació. Molts professors no han arribat als centres educatius i no s’han pogut realitzar les classes amb normalitat explicava la directora del CRA Tastavins Cira Bel. La falta de mestres ha obligat a reestructurar els grups, amb la complicació de continuar mantenint els grups bombolla establerts com a mesura en enfront de la pandèmia.

Pel que fa a l’Escola Infantil Comarcal Sagalets davant la situació meteorològica va decidir suspendre les classes perquè la majoria de professores vénen d’altres pobles. Des de Comarca del Matarranya el seu president Rafa Martí explicava que “ara hem de veure que passa el dissabte i diumenge i segons com estiga la situació de les carreteres el dilluns, si es pot donarem classe”.

REDACCIÓ
Mitjans