Logotips d'organismes oficials

Valljunquera ja conte en els nous espais de la Casa Consistorial

Les obres han comptat amb un pressupost de uns 130.000 euros

Les instal·lacions donaran cabuda a les associacions locals perquè disposen de sales de reunions

L’Ajuntament de Valljunquera certificava el passat mes de desembre la finalització de les obres de millora als accessos i instal·lacions de la Casa Consistorial amb les que es donarà cabuda a les associacions del municipi perquè disposen de sales de reunions. Segons apunta l’alcaldessa, Susana Traver “la corporació municipal va decidir que era molt interessant obrir les portes de l’Ajuntament a les associacions com a pilar important perquè el poble estiga actiu i viu”. L’Ajuntament de Valljunquera també dedicava fa uns anys subvencions i ajudes a les associacions en el Pressupost Municipal perquè programaren i triaren iniciatives per dur endavant a Valljunquera a les diferents anualitats. Ara, l’Ajuntament ha decidit que el millor espai per a elles és ubicar-les a la Casa del Poble.

L’Ajuntament de Valljunquera disposava de la segona planta de la Casa Consistorial per afrontar aquesta remodelació on s’hi han construït dues sales, una més gran i amb armaris, on les associacions poden guardar el seu material i una més menuda que servirà com a sala de juntes. En aquesta sala més menuda s’ubicarà també la seu de la Treballadora Social a Valljunquera que fins ara compartia altres espais. Aprofitant la remodelació de l’edifici s’ha aprofitat per a traure les diferents barreres arquitectòniques existents i col·locar un ascensor per facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda o la gent més gran de Valljunquera.

Els treballs de condicionament de l’edifici de la Casa Consistorial de Valljunquera han comptat amb un pressupost de 130.000 euros. Una despesa important per a un Ajuntament amb un pressupost de 430.000 euros i que ha necessitat ajudes per poder fer front a la despesa. Susana Traver destacava que “hem rebut l’ajuda del Fons d’Inversions de Terol 2018 (FITE) que aporta 80.000 euros a l’obra i que és una ajuda molt important. Per altra banda el termini d’execució era de tres mesos i que acabaren els treballs a febrer de 2020, però en un any tan complex al final l’obra s’ha acabat certificant al mes de desembre”.

Amb aquestes millores, Valljunquera pretén facilitar l’accés a les instal·lacions de l’Ajuntament a totes les persones. A més de les associacions, tots els veïns i veïnes de Valljunquera es beneficien de les obres.

REDACCIÓ
Mitjans