Logotips d'organismes oficials

David Gil, reelegit president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia

La Taula del Sénia també ha aprovat el pressupost per al 2021 amb 533.110,89 €

En l'assemblea telemàtica van participar de 18 dels 27 pobles que la formen, entre els quals, Pena-roja. | Foto: NDM

La Mancomunitat de la Taula del Sénia ha aprovat el pressupost per al 2021 que ascendeix a més de 533 mil euros, un 1% superior respecte a l’any anterior. La decisió es va prendre en la darrera reunió telemàtica de l’Assemblea on a més es va reelegir com a president de la Mancomunitat a l’alcalde de la Pobla de Benifassà, David Gil.

Tere Adell, gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia explicava que “la Taula del Sénia normalment canvia de president tots els anys, però donades les circumstàncies derivades de la covid-19 moltes activitats no s’han pogut dur a terme i per tant hem decidit que David Gil seguisca sent el president de la mancomunitat”.

Els nous comptes, un any més, donaran continuïtat als tallers d’ocupació, les contraccions de Garantia Juvenil, així com la promoció del patrimoni i les oliveres mil·lenàries del territori Sénia. A més, com a novetat enguany s’inclourà el programa INTERREG, un programa europeu de fons FEDER que estarà en desenvolupament fins al 2023.

Pel que fa al Taller d’ocupació 2020-21, el qual compta amb 10 alumnes i tres professors, es va posar en funcionament el passat 23 de desembre amb les classes teòriques i continuarà este mes de febrer amb la part pràctica. D’altra banda, en matèria de Turisme, un dels sectors més colpejats per la pandèmia, la gerent de la mancomunitat, Tere Adell, explicava que continuaran adaptant-se al dia a dia i dintre de les possibilitats es continuar treballant amb les oliveres mil·lenàries i altres projectes relacionats amb el patrimoni hidràulic o el turisme virtual, entre d’altres. De fet, ara amb una contractació de Garantia Juvenil s’està fent un catàleg del patrimoni hidràulic històric de la mancomunitat. Afegia Adell.

Durant el passat 2020 la covid-19 va obligar a suspendre molts actes com la Festa del Tossal del Rei o algunes de les Jornades Europees de Patrimoni. Tot i això, des de la Mancomunitat de la Taula del Sénia es continuarà treballant per donar a conéixer al màxim el patrimoni dels nostres municipis i donar suport a l’ocupació i el turisme, entre d’altres.

Cal recordar que a la comarca del Matarranya els municipis que formen part de la Mancomunitat de la Taula del Sénia són Vall-de-roures, Pena-roja de Tastavins i Beseit.

REDACCIÓ
Mitjans