Logotips d'organismes oficials
blank

PP Teruel sol·licite al Govern licitar la variant de Vall-de-roures d’urgència

Joaquín Juste, portaveu popular de Vertebració, porta la proposta a les Corts avui dimecres

Calculen que ciruclen pel pont de ferro al voltant de 250 camions diaris més dels turismes. | Foto: NDM

Joaquín Juste, portaveu de Vertebració del Territori del Partit Popular en el Parlament autonòmic, portarà avui de matí al debat en comissió parlamentària la proposta de licitació durant este any del projecte constructiu d’una variant a Vall-de-roures. La raó que sustenta esta petició és l’increment substancial del número de vehicles pesants diaris que soporte el núcleo urbà i el pont de ferro sobre el riu Matarranya.

Tal i com expliquen des de el Partit Popular, Vall-de-roures es una localització geogràfica estratègica com a punt de comunicacions a la Comarca del Matarranya al coincidir les carreteres A-231, A-1414 i A-2412. El text de la iniciativa que defensarà el diputat autonòmic assenyala que ‘el principal problema que presenten les infraestructures actuals és que dos de les carreteres, en concret l’A-231 i l’A-1414, travessen el nucli urbà del municipi el que obliga els vehicles a creuar necessàriament el poble per estes travessies’.

La variant de Vall-de-roures va ser qualificada l’any 2007 com a actuació preferent a la província de Terol pel Govern d’Aragó, “catorze anys porten esperant els habitants d’esta comarca al fet que es faça realitat este projecte” explica la iniciativa. En la proposició no de llei també es fa referència al fet que amb el pas del temps el creixement “de petites indústries i sobretot del Grup Arcoiris”, ha generat un important augment del trànsit per la travessia, especialment de vehicles pesants, al voltant de 250 camions diaris,a més dels turismes.

Este increment significatiu del trànsit rodat provoca retencions en dos punts crítics: el pont de ferro sobre el riu Matarranya que consta d’un sol carril, i l’encreuament de les carreteres A-231 i A-1414 a l’interior de la població, un tram molt estret que causa que a vegades els vehicles pesants col·lapsen l’encreuament interrompent el trànsit el que genera un greu problema de seguretat en la travessia. A tot l’anterior Joaquín Juste ressalta en la seua proposta el ‘perjudici per als habitants de Vall-de-roures, ja que la circulació de vehicles provoca un augment del soroll i de la contaminació’.

A la proposta es sume que el passat dilluns 26 de gener, el conseller de Vertebració del Territori, Mobilitat i Habitatge, José Luis Soro, va presentar el “Programa de travessies i accessos a poblacions” amb el qual s’actuarà al llarg de 2021 i 2022. Entre les actuacions inclouen una passarel·la per als vianants al costat del pont sobre el riu Matarranya en la travessia de Vall-de-roures (A-231).

REDACCIÓ
blank Mitjans blank