Logotips d'organismes oficials

III Jornades Gastronòmiques de la Trufa a la Fábrica de Solfa

L'Hotel-restaurant establert a Beseit oferirà un menú especial fins al 28 de març

Imatge del chef Kike Micolau. | Foto: La Fábrica de Solfa

L’Hotel Restaurant La Fábrica de Solfa de Beseit presenta la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques dedicades a la trufa, dins del marc de les Històries Gurmet de la Fárica de Solfa.

Seguint amb la filosofia Slow-km0 i tenint en compte que la província de Terol és una de les màximes productores de trufa a escala mundial, des de la Fábrica de Solfa aprofiten la temporada de recol·lecció (de gener a març) per a dedicar unes jornades a aquest fong, un dels productes culinaris més apreciat i d’alt valor econòmic. Javier Moragrega, director de l’Hotel-restaurant explicava que “per a nosaltres seguir aquesta filosofia és fonamental per a crear territori, destí i bona gastronomia en bons productes de la zona”.

Aquestes jornades neixen en 2018, coincidint amb el dècim aniversari de l’hotel-restaurant i al seu torn com a homenatge al seu germà Rubén Moragrega, un dels fundadors i que els va deixar el gener de 2018. “Va estar durant deu anys aquí i això sempre s’emporta en l’ànima així com el seu record” remarcava Javier Moragrega.

Un any més la trufa serà el producte estrella del menú especial de les Jornades gastronòmiques de la Fábrica de Solfa. Un menú dedicat principalment a “difondre els productes autòctons de la zona tan bons que tenim, marinats amb trufa i vins del territori” i que segons Moragrega estarà compost per productes del territori com la trufa de Mont-roig, ous de La Freixneda o el pernil de Terol, entre d’altres i maridat amb vins del Matarranya. Estarà disponible fins al pròxim 28 de març de divendres a diumenge de 13.30 a 15.30 hores.

A causa de la pandèmia serà necessari demanar reserva prèvia perquè el restaurant només té una capacitat del 30% de l’aforament.
Finalment Moragrega explicava que l’objectiu d’aquestes jornades és potenciar a tots els productors i productes del territori, però ara, sobretot, com a ajuda a tots els sectors per a superar aquesta crisi “tots estem igual, jo crec que entre els sectors ens hem d’ajudar i ara més que mai donar a conéixer fins i tot més els productes de proximitat”.

REDACCIÓ
Mitjans