Logotips d'organismes oficials

Finalitzen les obres de millora a l’accés sud de La Freixneda

L'Ajuntament també està treballant en la millora del sistema de captació d'aigua del municipi

S'ha fet un nou carril d'acceleració i un carril d'incorporació. | Foto: NDM

La Freixneda ha millorat l’accés sud del municipi el qual també dona accés a La Portellada. Tal com ha explicat l’alcalde, Frederic Fontanet, s’ha fet un nou carril d’acceleració en sentit cap a Alcanyís i Vall-de-roures. A més, des d’este últim, també s’ha fet un carril d’incorporació.

Les obres arriben a la seua fi després de quasi un any de tràmits i treball, un retard que s’ha vist motivat per les inclemències meteorològiques. Tot i això, les obres suposen la millora total del tràfic en la zona, ja que la visibilitat era molt escassa la qual cosa dificultava la circulació i augmentava el perill del vial. En este sentit Fontanet ha explicat que “suposarà un abans i un després quant a la seguretat viària”.

El pressupost total del projecte ascendeix a 151.000 euros els quals s’han finançat a través del Departament de Vertebració de la DGA, excepte les expropiacions dels terrenys que s’han realitzat amb fons propis de l’Ajuntament.

Paral·lelament des de l’Ajuntament també s’ha estat treballant en la millora de la captació d’aigua. Segons l’alcalde “pensem que és fonamental garantir la qualitat de l’aigua”.

A través del Conveni Marco de la Diputació, l’Ajuntament ha posat en marxa el projecte que consta de tres fases. La primera que s’ha iniciat recentment consisteix a investigar d’on es pot traure aigua de qualitat i amb suficient cabal. En la segona fase es procedirà a la perforació per a obtenir aigua i en la tercera i última la conducció de canonades, electricitat i bombeig. Les tres fases compten amb un pressupost de 21.000 €; 35.000 € i 25.000 € respectivament. De moment no hi ha data per a la finalització no obstant això “sent optimistes pensem que per al final de l’estiu podríem estar ja captant aigua del nou pou”, apuntava Frederic.

REDACCIÓ
Mitjans