Logotips d'organismes oficials
blank

Surt a licitació la planta de purins de Vall-de-Roures

La concessió serà de 20 anys prorrogables fins a un total de 30

La planta de purins ha sigut objecte de diversos processos d'adjudicació, fins ara sense èxit. | Foto: SCO

L’Institut Aragonés de l’Aigua convoca un procediment de concurrència competitiva per a l’atorgament d’una concessió demanial per a la posada en marxa, explotació i conservació d’una planta de tractament de purins i altres cosustratos en el terme municipal de Vall-de-roures. D’esta forma s’ha tornat a traure la licitació de la planta de purins que porta buida molts anys i ha sigut objecte de diversos processos d’adjudicació, fins ara sense èxit.

Així, els interessats tenen 30 dies per a presentar ofertes. A causa de l’interès públic i de prevenció mediambiental que suposa tenint aquesta planta funcionant, no es cobrarà cànon de concessió. El concessionari disposarà de totes les fonts d’ingressos que la planta genere, a condició que l’institut aragonés de l’aigua ho autoritze.

Les persones que vulguen accedir a aquesta concessió hauran de complir els objectius d’aquesta, que són els propis d’una planta d’aquestes característiques. El concessionari haurà d’aportar 100.000 euros en concepte de fiança i una assegurança de 1,8 milions d’euros. En el plec publicat en el BOA s’indica que la concessió serà de 20 anys prorrogables fins a un total de 30.

Per ara diferents empreses privades han mostrat el seu interés per la planta de purins. A més,  en el cas de que tots els  pobles entraren en el sistema de recollida ‘Porta a porta’, s’està estudiant l’ús d’esta planta per la gestió dels residuos del Matarranya. D’altra banda DGA també conte en una depuradora buida a Pena-roja.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank