Logotips d'organismes oficials

L’església de Lledó, en perill pel mal estat de la teulada

L’Ajuntament ja ha redactat un projecte per la rehabilitació de la coberta

Video Thumbnail
Esglesia Lledo Teulada
L’Ajuntament de Lledó ha redactat un projecte de millora i restauració de la teulada de l’església parroquial de Santiago Apòstol. Els treballs pretenen millorar la coberta, molt deteriorada pel pas del temps, i l’estructura del temple amb bigues de fusta, la qual es troba en molt mal estat a causa

L’Ajuntament de Lledó ha redactat un projecte de millora i restauració de la teulada de l’església parroquial de Santiago Apòstol. Els treballs pretenen millorar la coberta, molt deteriorada pel pas del temps, i l’estructura del temple amb bigues de fusta, la qual es troba en molt mal estat a causa de la presència de termites, el que pot arribar a posar en perill la seguretat dels feligresos inclús es pot arribar a produir un esfondrament.

L’any 2001 l’Església va ser declarada Bé d’Interés Cultural pel seu gran valor patrimonial. Situada enfront de l’Ajuntament, la seua façana presideix la principal plaça del poble. L’edifici és robust, i en destaca un treballat finestral ornamentat d’estil gòtic damunt la portalada. Al lateral té una imponent torre poligonal que conté unes escales de caragol que porten al cor i al campanar. L’església gòtica de Lledó, datada del segle XIV, consta d’una nau única amb dos menudes capelles laterals i dos més rectangulars, totes elles van ser el resultat de les reformes que es van dur a terme durant el segle XVI i XVII. L’espai interior és ampli i diàfan, degut en part a la gran altura de la nau, i va cobert amb volta de canó apuntat en la nau i amb volta de creueria senzilla en la capçalera.

Tot i no ser de titularitat municipal l’església és un dels edificis més emblemàtics del municipi i per tant cal protegir i conservar tal com apuntava l’alcaldessa, Teresa Crivillé “s’ha de conservar per damunt de tot, és la nostra identitat i encara que no siga un edifici del poble a veure qui ens el prendrà”.

En la darrera actuació que es va fer al temple, ara fa més de trenta anys, es va reparar una part de la teula, però la resta no s’ha reparat mai, per la qual cosa ara presenta greus d’anys. És per això, que l’Ajuntament de Lledó ha redactat un projecte explicant tot el que s’ha de fer a l’edifici per poder conservar la seua estructura en bon estat i, ara estan a l’espera de poder aconseguir una subvenció per poder cobrir els costos “evidentment el poble no es pot fer càrrec ni tampoc pertany al poble per això mirarem si ho podem fer en una fase o bé en dos a través del Govern d’Aragó” explicava, Teresa Crivillé.

Amb tot, ara caldrà esperar per a veure com es finança l’obra i quan es poden començar els treballs. Tot i això l’ajuntament confia en el fet que tot anirà bé i aconseguiran una ajuda per a poder tirar endavant el projecte de millora i conservació.

REDACCIÓ
Mitjans