Logotips d'organismes oficials

Valljunquera aprova el seu pressupost més elevat dels últims anys amb uns 500.000 euros

Com a novetat s'han reservat 35.000 euros per a la compra de dos habitatges de lloguer social

Uns 20.000 euros seran per la millora dels parcs infantils. | Foto. NDM

L’Ajuntament de Valljunquera ha aprovat el pressupost per al 2021 amb quasi 500.000 euros. Uns 100.000 euros més respecte a l’any anterior i un dels més elevats de la seua història. En esta línia l’alcaldessa, Susana Traver declarava: “és molt elevat i serà difícil trobar en esta legislatura o les següents uns pressupostos com els d’enguany”.

Els nous comptes municipals, segons deia l’alcaldessa, Susana Traver, estan adaptats a les necessitats de tots els veïns i veïnes del poble independentment de la seua edat amb l’objectiu de quin tots es puguen sentir atesos. D’esta manera es destinaran 5.000 euros a la renovació de l’escola infantil; 10.000 euros a diferents actuacions a l’escola municipal i 20.000 euros en la millora dels parcs infantils tant els que es troben dins del municipi com el que està situat a l’ermita de Santa Bárbara. A més, també es preveu acabar de renovar el jardí destinat a les persones de la tercera edat de Valljunquera.

D’altra banda, dins d’este exercici es preveu poder executar la renovació del poliesportiu municipal. “Fa dos anys es van canviar les finestres i ara es vol millorar el sòl i la pintura”, afegia Traver.

L’alcaldessa de Valljunquera també explicava que “nosaltres volem ser un poble actiu que no sols tinga moviment cultural durant les festes o l’estiu sinó durant tot l’any”. I, per això, també s’invertiran 15.000 euros en cultura. Dels quals 7.000 s’empraran en allò que demanen les associacions del poble.

Com cada any, una part d’este elevat pressupost es destinarà a inversions, concretament 100.000 euros que s’invertiran en la rehabilitació del Carrer Hoyo i el Carrer Extramuros.

Finalment, com a novetat, enguany s’han reservat 35.000 euros per a la compra de dos habitatges de lloguer social. L’objectiu és rehabilitar-los amb part dels romanents i així, poder solucionar el problema de l’habitatge, ja que en este moment la demanda supera l’oferta.

 

Valljunquera continua amb la renovació de l’enllumenat públic

Este canvi a llums LED suposa una despesa que ascendix als 24.000 euros i forma part de l’aposta del consistori per les energies renovables.

Durant el 2020, ja es va instal·lar una caldera a l’hotel, plaques fotovoltaiques en el centre social i es va substituir quasi el 70% de l’enllumenat públic.

Uns treballs que seguiran durant este mes de març per a deixar finalitzada la renovació de les lluminàries, que permetran afavorir l’eficiència energètica i reduir entre un 60 i 70% el consum energètic. Segons l’alcaldessa de Valljunquera, Susana Traver, “suposaran un estalvi d’aproximadament el 60% de la factura de la llum”, la qual cosa es veurà també reflectit en els pressupostos de l’any que ve, ja que es podrà invertir en més serveis.

REDACCIÓ
Mitjans