Logotips d'organismes oficials

Arenys de Lledó comptarà amb un pressupost de 229.000 euros

La millora de les canalitzacions d'aigües al pobles, una nova fase de la piscina o plaques solars són prioritat municipal

Arenys vol continuar en les obres de la nova piscina. | Foto: NDM

L’Ajuntament d’Arenys de Lledó aprovava recentment en sessió extraordinària els pressupostos municipals per l’any 2021 que ascendeixen a 229.000 euros. Segons l’alcalde d’Arenys de Lledó, Xavi Cortés “es tracta d’un pressupost que manté una línia continuista respecte als anys anteriors donat que estem vivint moments d’incertesa en el referent a les ajudes i subvencions que puguem rebre”. L’Ajuntament d’Arenys de Lledó compta actualment amb l’aprovació de dues memòries valorades per intentar acometre obres d’importància al municipi amb aquest pressupost per l’any 2021.

Una d’elles es centra en la millora de les canalitzacions d’aigües al poble. Aquesta qüestió comptava ja amb una important inversió l’any 2018, si bé falta encara una petita part de l’actuació que es vol realitzar en aquest any 2021. Per a Arenys de Lledó es tracta d’una obra important en la qual ha anat quedant algun detall per acabar de completar i que està en ment de l’Ajuntament per tal d’afrontar-la en aquesta anualitat.

Però sense cap dubte, el gran focus d’actuació per part del consistori d’Arenys de Lledó es centra en continuar treballant en la piscina. Un projecte innovador i únic a la comarca del Matarranya i en el que el municipi vol apostar de manera considerable. Es tracta d’una instal·lació lúdica integrada a l’entorn ambiental i que podria ser considerada com un llac artificial. Un projecte amb un valor paisatgístic i que permetrà oferir el servei de piscina amb el que actualment no compta Arenys de Lledó. Es tracta d’una prioritat poder realitzar una nova fase de la piscina. S’està també a l’espera de les subvencions del FITE (Fons d’Inversions de Teruel) i en funció de les xifres que s’aporten està previst per part del consistori realitzar modificacions de crèdit pressupostàries amb l’objectiu d’adaptar els comptes municipals als dos projectes esmentats.

D’altra banda, l’Ajuntament també preveu crear una instal·lació de plaques solars per a millorar l’eficiència energètica del poble. La intenció del projecte és que tots els edificis i instal·lacions municipals s’alimenten en plaques solars. Per això, Arenys també està pendent d’una subvenció.

REDACCIÓ
Mitjans