Logotips d'organismes oficials
blank

Finalitzen els treballs de millora en l’accés a La Mola de Mont-roig

El camí té prohibit l'accés a cotxes i altres de vehicles

Video Thumbnail
Accés Mola Mont roig
L'Ajuntament de Mont-roig ha finalitzat les obres de millora en l'accés a la Mola. Un espai declarat de Bé d'Interès Cultural per albergar restes de l'antic castell, com per exemple, restes d'un aljub. En aquesta ocasió a través d'una Ajuda de Presidència del 2019 l'Ajuntament de Mont-roig ha pogut

L’Ajuntament de Mont-roig ha finalitzat les obres de millora en l’accés a la Mola. Un espai declarat de Bé d’Interès Cultural per albergar restes de l’antic castell, com per exemple, restes d’un aljub. En aquesta ocasió a través d’una Ajuda de Presidència del 2019 l’Ajuntament de Mont-roig ha pogut millorar l’accés. L’ajuda caducava al setembre de 2020, encara que finalment va ser prolongada.

Anteriorment l’accés a la Mola era espai que, segons l’alcaldessa de Mont-roigGloria Blanc, era pràcticament impossible pel mal estat que presentava, “estava bastant mal perquè s’havien deixat anar les pedres i l’accés era inviable”. Abans de l’actuació era un accés empinat, ple de pedres trencades, amb una pujada incomoda i una baixada perillosa.

D’aquesta manera, l’Ajuntament es va posar en contacte amb Patrimoni per a veure que actuacions es podien dur a terme i evitar l’accés rocós. “Ens van proposar poder fer una pujada en lloc de posar fonament com si fos un camí”, afegia Blanc.

Ara les obres ja han finalitzat i mostren un accés en el qual s’ha estabilitzat la pedra calcària amb terra. S’ha pavimentat la costa i s’ha col·locat una franja de 80 cm amb escala ornamentada amb pedra. A més, s’han col·locat unes baranes de fusta, s’han plantat arbres i s’han creat canals perquè discorri l’aigua quan plogui.

Per a sentenciar l’alcaldessa va voler remarcar que “el camí s’ha reparat perquè pugi la gent, no per a motos, ni quads ni cotxes”. En aquest sentit, va assegurar que l’espai permetrà un accés per a vehicles per si algun dia existeix alguna necessitat, “però no està pensat per a això”.

REDACCIÓ

blank

blank Mitjans blank