Logotips d'organismes oficials

Pena-roja reclame a Diputació actuar en la carretera que els comunique en Herbers

És una via molt freqüentada pels veïns dels pobles que, en el seu tram aragonès, és molt estreta i no té apartadors.

Video Thumbnail
Diputacio Carretera PNRJ Herbers
Alberto Izquierdo, vicepresident de la Diputació i diputat delegat de vies i serveis, va estar el Dilluns de Pasqua per Pena-roja, coneixent de primera mà actuacions que s'han fet en els últims mesos i algunes intervencions que reclamen des de l'ajuntament. Una d'elles és la carretera que connecte P

Alberto Izquierdo, vicepresident de la Diputació i diputat delegat de vies i serveis, va estar el Dilluns de Pasqua per Pena-roja, coneixent de primera mà actuacions que s’han fet en els últims mesos i algunes intervencions que reclamen des de l’ajuntament. Una d’elles és la carretera que connecte Pena-roja i Herbers, una via que en el seu tram aragonès no té doble carril marcat i que destaque per ser molt estreta. Izquierdo va conèixer ‘in situ’ les característiques d’esta carretera, que tot i que té un bon paviment, és un tram molt estret i perillós. Paret a un costat i barranc a l’altre. Des de Pena-roja demanen estudiar alguna millora en esta carretera (que en el seu tram valencià ja està resolt des de fa anys), com ara ampliar la via, eliminar algun tram complicat i crear alguns apartadors que faciliton la circulació en les dos direccions.

En declaracions a Matarranya.Media, Izquierdo va dir que “l’alcalde de Pena-roja fa temps que em diu de millorar esta comunicació. És una carretera que té una bona superfície, però que té trams molt estrets”. D’aquí que “mirarem de fer una actuació adequada de la via a través de treballs de manteniment, donant-li més amplada i millorant el traçat”. I és que en alguns trams de la carretera que connecte els dos pobles “dos cotxes no podem passar”. Izquierdo va recalcar que “tenim molt bona sintonia” en altres diputacions, com ara la de Castelló, que cooperen en carreteres però també en vialitat hivernal. En este sentit, el vicepresident de la Diputació va entendre que “els veïns que utilitzen una via no han de saber si estan a un costat o a un altre de província”, sinó que “hem d’apostar per tindre carreteres acceptables i en condicions de seguretat”.

Herbers i Pena-roja, com a germans

La relació entre Herbers i Pena-roja és molt estreta i constant. De fet, els veïns d’Herbers tenen Alcanyís com a hospital de referència, i molts serveis se’ls hi donen des de Pena-roja, com ara la tenda, la perruqueria o les consultes mèdiques. Els xiquets en edat escolar d’Herbers van tots els dies a Pena-roja. En este sentit, Ricardo Blanch, alcalde de Pena-roja, va demanar una carretera de garanties. “Som dos pobles que casi ens podem considerar germans i que hem d’estar ben comunicats. Tenim una família d’Herbers que baixe els xiquets tots els dies, les consultes mèdiques i de farmàcia d’Herbers es donen des d’Aragó, i ens preocupe l’estat de la carretera”. Blanch va recordar que “alguns trams de carretera tenen escassos quatre metros d’amplada. Sabem que en alguns trams serà difícil ampliar, però pensem que s’ha d’actuar”.

La carretera també és freqüentada a diari, tant per veïns d’Herbers com de Pena-roja, per motius laborals.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans