Logotips d'organismes oficials

La Portellada apostarà per la rehabilitació de pisos i la creació d’apartaments d’alquiler

L'ajuntament ha aprovat uns pressupostos de 530.000 euros que se centren en millorar l'oferta de lloguer i la creació d'una depuradora

Dels FITE rebran 116.000 euros per a la creació d'apartaments per a la gent gran. | Foto: NDM

L’ajuntament de La Portellada ha donat llum verda als pressupostos. Un pressupost que per al present exercici 2021 pujarà una mica per damunt dels 530.000 euros. De fet, i a través d’una ajuda procedent dels plans provincials d’aproximadament 77.000 euros s’ha pogut reparar la coberta del pavelló, i que va quedar afectada pel temporal Glòria.

Este pressupost té en consideració el compromís municipal en matèria residencial, obrint diferents línies d’acció dirigides a la rehabilitació i a la recuperació de cases desocupades i la creació de nous lloguers per a millorar l’oferta residencial. Així, una de les partides pressupostàries se destinarà a la millora i rehabilitació de l’antiga casa dels mestres per a llogar-la. Fa un temps la destinaven a l’escola de música, però a dia d’avui està en desús. Fa uns anys ja es va rehabilitar una de les antigues cases dels mestres, la qual s’està llogant.

Paral·lelament, des dels Fons d’Inversions de Teruel (FITE) els han atorgat 116.000 euros per a la creació de més apartaments per a la gent gran i, així, reduir les barreres arquitectòniques que es puguen trobar. En este sentit, l’alcaldessa de La Portellada, Gloria Serrat, ha explicat que “tenim un local on se troben els jubilats i tenim la biblioteca, que té una planta bastant gran i voldríem dedicar-la a fer apartaments que destinaríem a persones grans que tenen problemes de mobilitat”.

En un altre sentit, i com La Portellada ha entrat en zona vulnerable, l’ajuntament té previst sol·licitar una subvenció per a executar el projecte de la nova depuradora. Gloria Serrat va concretar que l’ajuntament té adquirides les parcel·les de fa molt de temps i només caldrien les partides necessàries per a fer la depuradora. Al mateix temps, la Diputació provincial ha donat llum verda al projecte de millora de la carretera TE-V-3004 que connecte La Portellada i la capital del Matarranya. Parlem de l’últim tram de carretera, d’un quilòmetre aproximadament, i que quedava per reparar.

REDACCIÓ
Mitjans