Logotips d'organismes oficials

Queretes reconeixerà els millors vins del Baix Aragó en un concurs que impulse la IGP

Dilluns se va celebrar un tast a càrrec d'un jurat format per quatre professionals del sector. Divendres es coneixeran els guanyadors. 

4 prestigiosos enòlegs van valorar els 49 vins presentats. | Foto: R. Lombarte

La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vino Bajo Aragón va celebrar ahir dilluns a Queretes un concurs per a distingir el millor vi que es fa al nostre territori. Parlem d’una iniciativa que ha estat impulsada des de la pròpia IGP, i que vol posar en valor aquells caldos que es fan al Matarranya i al Baix Aragó. Enguany, i a falta de la Fira del Vi de Queretes, des de ‘Vinos del Bajo Aragón’ i des del consistori han decidit impulsar esta iniciativa i així dignificar el treball que fan les marques i bodegues del territori. Un concurs que es fallarà el pròxim divendres, durant la Festa del 23 d’abril, a Queretes, i que està dividit en cinc categories.

Joan Maria Riera va explicar que “per a este concurs de vins tenim aquí a Queretes quatre enòlegs de prestigi que valoren els diferents vins que s’han presentat en este concurs de la IGP Vinos del Bajo Aragón”. Per motius de la pandèmia, els premis als millors vins de la Fira de Queretes fa dos edicions que no es poden fer. D’aquí que enguany s’ha volgut impulsar esta nova iniciativa, que per un costat vol premiar els millors vins que es fan al territori, i per un altre ajudar un sector que està patint les conseqüències de la pandèmia. El concurs té cinc categories (vi blanc, rosat i negre jóvens i blanc i negre criança), i aquell que obtingue millor puntuació de totes serà considerat millor vi de la IGP Bajo Aragón.

Entre el jurat professional que s’ha encarregat de valorar els 49 vins que han anat a concurs, trobem l’enòleg francès Claude Serra, especialista en varietat garnatxa, i també a Ana Lample, enòloga de Saragossa que impulse diferents projectes a Calataiud i a Châteauneuf-du-Pape. Dins del jurat estan també Helena Pérez, enòloga amb molta experiència en diferents projectes que s’han impulsat al Priorat i Penedès, i que ha segut durant els últims 15 anys directora tècnica de l’empresa Emilio Miró Salvat. Entre el jurat tenim a Pere Figuero, director comercial nacional i d’exportació d’una empresa de vins.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans