Logotips d'organismes oficials

Valljunquera crearà un edifici d’ús industrial a través del FITE

L'ajuntament destinarà 160.000 euros en la compra i en l'adequació d'una nave pensada per a aquelles noves empreses o emprenedors que es vulguen instal·lar al poble

L'edifici en qüestió es troba a uns 200 metres del poble, al costat de les instal·lacions de la cooperativa. | Foto: R. Lombarte

L’ajuntament de Valljunquera comprarà en les pròximes setmanes un nave agrícola per a convertir-la en un edifici d’ús industrial, la qual estarà a disposició d’aquelles empreses o aquells emprenedors que es vulguen instal·lar al poble. A través del FITE (Fondo de Inversiones de Teruel), Valljunquera destinarà un total de 120.000 € que, sumats a uns 40.000 euros més dels seus romanents, serviran per a comprar i adequar una nave agrícola i donar-li un ús industrial. La intenció del consistori és tindre la inversió feta per al pròxim mes d’octubre i traure l’edifici a lloguer per a aquells que puguen estar interessats. L’adquisició d’este edifici de futur ús industrial també ha suposat la compra d’un solar adjacent, que a la llarga podria suposar la creació d’una segona nave industrial.

Susana Traver és l’alcaldessa de Valljunquera, i apunte que “als ajuntaments mos van demanar per a este FITE projectes per a crear treball. Natres pensem que una de les possibilitats que té el poble és la creació d’una nave industrial”, a través de la qual “podem crear una nova empresa al municipi, sobretot pensant en aquells serveis que es puguen donar al poble i que actualment no tenim”. A Valljunquera falten gremis significatius. “No tenim ni fontaneria, ni electricista, ni un taller mecànic, sent Valljunquera un municipi on sobretot treballem de l’agricultura i sempre es necessite un mecànic per arreglar tractors, aperos o cotxes”. La idea del consistori passe per la compra d’una nave agrícola i adaptar-la a nave industrial, posant-la a disposició dels emprenedors o empresaris que vulguen impulsar un negoci al poble.

L’edifici en qüestió és d’un particular, i està a la vora de la cooperativa. Una vegada comprat, “adaptarem l’edifici a ús industrial. Hem de portar llum, fer una fossa asèptica. En definitiva, adequar les instal·lacions, i una vegada ho tinguem, traure la nave a subhasta per si algun veí o algun futur poblador pot estar interessat en crear una nova empresa al poble”. Des del consistori van destacar que “la nostra funció és crear serveis, i sobretot donar facilitats a aquells futurs emprenedors”. Tot i que va reconéixer que “a la gent li fa una mica de respecte emprendre al món rural, pensem que a Valljunquera tenim molts negocis viables”, va defensar Susana Traver. La compra d’este edifici ve acompanyada de l’adquisició d’un solar, i que en un futur pròxim qui sap si s’acabe convertint en una segona nave industrial.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans