Logotips d'organismes oficials

El pròxim curs escolar començarà de forma presencial a tots els nivells i recuperarà espais compartits

Educació preveu un inici de curs amb mascaretes dins les aules i la separació en grups específics per aula

Imatge de la roda de premsa on els representants del Departament d'Educació van presentar les mesures per al pròxim curs. | Foto: NDM

El Departament d’Educació del Govern d’Aragó té intenció de traure una ordre que inclogue instruccions per a l’inici del pròxim curs escolar, un document per a facilitar la preparació del pròxim període lectiu i que està basat en l’experiència d’enguany. Des d’Educació han avançat que el pròxim curs escolar es viuran alguns canvis, i s’aplicaran mesures més laxes que les actuals davant la millora de la situació relacionada en la covid-19 i l’evolució de la vacunació. D’esta manera, el conseller Felipe Faci va concretar que la previsió del Departament és que el curs escolar es visque de la manera «més normalitzada possible, tal com ho han sol·licitat docents i famílies», i que l’ensenyament presencial sigue una realitat a tots els nivells.

Des d’Educació han explicat que alguns dels canvis que es viuran a partir de setembre passen per recuperar els materials compartits, tant dins de les aules com en els espais exteriors. També es podran usar espais compartits, com són les aules-taller, laboratoris, aules de tecnologia o aules de música. Alguns espais comuns, com són les biblioteques o el gimnàs, es faran servir preferentment per grups estables. Per un altre costat, l’ordre diu que no serà necessari dividir físicament els grups escolars a l’hora del pati. Ara bé. Des d’Educació també recorden que tot i que la cosa ha millorat de forma significativa i que el risc de contagi ara és baix, en cap cas es pot parlar d’eradicació de la pandèmia.

És per això que, de moment, Educació manté algunes restriccions i mesures contra el coronavirus, com ara l’ús de mascareta a partir dels 6 anys dins de les aules. També se seguiran conformant grups estables de convivència per als nivells d’infantil i de primària. En el cas de secundària i batxillerat, i sempre que sigue possible, els grups, cursos i etapes s’organitzaran de manera estable per a cursar les optatives, mentre que a formació professional es marcaran protocols sanitaris per a mòduls que requereixen ús de ferramentes o equipaments específics. Des d’Educació recomanen també que les entrades, les eixides i els descansos als centres educatius siguen de manera escalonada.

REDACCIÓ
Mitjans