Logotips d'organismes oficials

Diputació trau les subvencions per als fons bibliogràfics de les biblioteques públiques

Des de l'administració provincial destinaran 134.000 euros i animen als ajuntaments a adquirir llibres als negocis del territori

En total, s'ha aprovat un pressupost de 134.000 euros. | Foto: NDM

La Diputació Provincial ha obert convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a la dotació de fons bibliogràfic per a les biblioteques municipals de tota la província. En total, s’ha aprovat un pressupost de 134.000 euros, el qual tindrà un doble objectiu. Per un costat millorar l’oferta de títols a les biblioteques públiques. I per un altre, apostar pel consum de proximitat i millorar la venda de les llibreries de la província.

Manuel Rando és president de la Diputació Provincial, i va destacar que «esta línia econòmica vol servir per ajudar al sector llibreter. Per això orientem i demanem als ajuntaments que compren a la província, a la seua zona, perquè este sector, que també ha estat castigat, puga eixir de la crisi provocada pel coronavirus». Rando ha fet menció a esta estratègia durant la visita a la Librería de Susana de Calamocha, d’allí on és alcalde. De fet, el president de la Diputació ha defensat que «natres, des del nostre ajuntament, tenim molt clar que els llibres de la biblioteca cal comprar-los als negocis locals», afegint que «si tots ho fem, esta línia d’ajudes ajudarà a impulsar les empreses de la província».

L’import màxim que podrà obtindre una biblioteca serà de 9.000 euros. Les poblacions inferiors a 350 habitants obtindran una subvenció de 450 euros, mentre que les poblacions inferiors als 500 habitants tindran una ajuda a les biblioteques de 900 euros. Les poblacions d’entre 500 i 1.000 habitants obtindran 1.500 euros, mentre que les de més de 1.000 habitants, en el cas del Matarranya, disposaran de 2.200 euros per a material bibliogràfic. En este sentit, Manuel Rando va remarcar que «la intenció és col·laborar amb tots els ajuntaments que tinguen biblioteca, per molt menuts que siguen, i dotar-los de material que facen de la biblioteca un espai més atractiu per a tots els usuaris, des dels més menuts fins a la gent gran».

Per optar a estes ajudes, les biblioteques han de complir una sèrie de condicions. La primera d’elles, tindre un horari mínim d’obertura al públic que ha de ser de 6 hores a la setmana, haver prestat servei al llarg de l’any 2020 i tindre unes instal·lacions independents per a prestar este servei. La concessió d’ajuda també va marcada a diferents criteris, com número d’habitants, la inversió que fa l’ajuntament, la relació laboral amb personal de la biblioteca o l’horari d’obertura.

REDACCIÓ
Mitjans