Logotips d'organismes oficials

Els tres regidors del PAR de La Freixneda trenquen amb el partit i passen a ser regidors no adscrits

Tot i que centren les seues discrepàncies a la forma de gestionar la massificació eòlica, en un document també critiquen «la deriva» de l'executiva i el buit ideològic de les sigles

Imatge d'arxiu del ple de formació de l'ajuntament de la Freixneda. | Foto: J. Puig

Nou capítol dins del PAR. I esta vegada, des del Matarranya. Els tres regidors que estan representats al consistori de La Freixneda han acordat abandonar la disciplina de partit i passaran a ser regidors no adscrits de l’ajuntament. La decisió l’acaben de fer pública fa unes hores, tot i que portaven unes setmanes madurant-la. Una decisió que, segons expliquen José Ramón Gimeno, Mario Micolau i Paco Loscertales a través d’un comunicat (que van ser els tres regidors que van entrar al consistori la present legislatura pel PAR, sent la llista més votada a les eleccions), ha estat consultada amb els membres de la candidatura i simpatitzants de la llista. En el comunicat apunten que «durant estos mesos ha resultat absolutament impossible conciliar la posició coherent dels tres regidors, en la seua defensa pel poble i una comarca lliure de parcs eòlics, amb la posició del PAR, del president, l’executiva i dels diputats de les Corts».

En el comunicat, els firmants recorden que «des de l’any 2007, la presència del PAR ha passat de ser zero a ser el partit més votat al municipi. Crèiem en el PAR: el PAR que va aprovar les directrius d’ordenació del territori al Matarranya, el PAR que va impulsar el procés de participació ciutadana que va originar la Carta del Paisatge o el PAR que es va comprometre amb inversions en prevenció i extinció d’incendis forestals per a preservar els nostres montes». El comunicat afegeix que «ja no hi ha res reconeixible a aquell PAR», i consideren que la massificació eòlica és «una manera equivocada de fer política a La Freixneda, al Matarranya i a la província de Teruel». La carta va més enllà, i els firmants lamenten que durant tot este temps el partit també s’ha allunyat de les bases, patint un buit ideològic i una deriva de l’executiva, així com una falta de compromís amb el territori. En definitiva, tanque el comunicat, convertint el partit «en un circ».

R. LOMBARTE
Mitjans