Logotips d'organismes oficials

La Diputació abonarà als ajuntaments les ajudes estatals del Glòria a partir d’octubre

S'han inclòs al pressupost els 4,1 milions d'euros per a resoldre les afeccions en infraestructures municipals

Imatge del ple ordinari de la Diputació corresponent al mes de setembre. | Foto: NDM

La Diputació Provincial abonarà als ajuntaments, a partir del pròxim mes d’octubre, les ajudes estatals per les conseqüències de la borrasca Glòria, una vegada incloses al pressupost provincial. Recordem que la província obtindrà més de 4,1 milions d’euros pels desperfectes ocasionats per aquell temporal d’aigua i neu, i dels quals 570.000 € aniran a parar al Matarranya. Al nostre territori, la major inversió anirà al pavelló de Vall-de-roures, que es va ensorrar a causa del temporal.

El president de la Diputació Provincial, Manuel Rando, va informar a tots els grups polítics d’este tràmit en el marc de l’últim ple ordinari, recalcant que un total de 59 poblacions rebran diners pel temporal, sent Cantavella la població que obtindrà major inversió. Rando va afegir que incloure esta partida al pressupost accelerarà els tràmits. De fet, el president de la Diputació va apuntar que «quan arriben els diners, es podran fer immediatament les transferències als ajuntaments».

Al mateix temps, el president de la Diputació va entendre que «crec que ens hem de felicitar per haver rebut les compensacions i felicitar el Govern d’Espanya perquè, amb una pandèmia pel mig, ha estat molt diligent amb estes ajudes». Rando també va considerar que l’arribada d’estes partides «trau raó a tots aquells que van posar en dubte l’arribada d’estes ajudes, sempre amb l’objectiu de crear controvèrsia i de desgastar. Però una vegada més, s’han complert les previsions».

REDACCIÓ
Mitjans