Logotips d'organismes oficials

Mont-roig fa un pas al capdavant i recupera la seua Fira de l’Artesania

La proposta comercial es viurà els pròxims 6 i 7 de novembre i acollirà diferents activitats

La Fira es repartirà entre la plaça de l'Ajuntament i la plaça Josa. | Foto: NDM

Mont-roig fa un pas al capdavant i reprén la seua Fira d’Aliments i d’Artesania. En concret, els pròxims dies 6 i 7 de novembre els carrers de Mont-roig recuperaran l’activitat després de més d’any i mig sense Fires al Matarranya. Una fira especial, adaptada a la realitat actual i amb el vistiplau de Sanitat. Una fira històrica, que té els seus orígens en el segle XIV, i que gairebé 700 anys després seguix en peus. Perquè canviaran els temps, però perviuen els costums. Mont-roig és sinònim de mercat, de convivència i de fira. I enguany el consistori l’ha volgut marcar de nou en vermell en el seu calendari festiu. Un pas valent cap a la nova normalitat. Per això, i al llarg del primer cap de setmana de novembre, hi haurà diferents propostes a la localitat que conviuran amb el mercat d’artesania i d’alimentació. Els carrers de Mont-roig estaran amenitzats pel Mag d’Oh! i la seua actuació itinerant. La tarda del dissabte hi haurà una actuació d’equilibrisme en la placeta. I tant el dissabte com el diumenge, tall de pernil per a posar en valor un dels nostres productes més preuats. Al seu torn, i en l’antiga carnisseria, estarà disponible l’exposició de pintura ‘Mont-roig i voltants’, a càrrec del col·lectiu Maest-Art de Benicarló. Una iniciativa impulsada des de l’associació cultural Sucarrats.

Gloria Blanc, alcaldessa de Mont-roig, va assenyalar que “tenim moltes ganes de tornar a la normalitat, però la fira se celebrarà amb totes les precaucions que ens ha marcat Sanitat”. Una fira que fa exactament 30 anys es va especialitzar en artesania i alimentació, i que enguany es viurà amb tota la seua programació al carrer. ‘Fer fira’ és precisament això: conversar, retrobar-se, vagarejar. “Totes les activitats seran en exteriors”, va remarcar l’alcaldessa de la localitat, amb una zona dedicada a l’alimentació, concentrada en la plaça de l’ajuntament, i una altra especialitzada en artesania que trobarem en la Plaça de Josa. Enguany, i a conseqüència de la situació sanitària, no hi haurà carpa ni se celebrarà el certamen de ‘Talladors de Pernil de Mont-roig’. No obstant això, esta suggeridora menja estarà molt present en la fira. Tant el dissabte com el diumenge podrem degustar el pernil de la nostra comarca, amb demostracions de tall a càrrec d’entesos en la matèria. També hi haurà un altre tipus de productes del nostre territori. La fira s’inaugurarà el dissabte a les 12 hores, amb la presència de les autoritats municipals i el president de la Comarca del Matarranya, Rafa Martí, moment que servirà per a presentar a més el cartell d’este 30 aniversari de la Fira, que ha estat desenvolupat pels nens del col·legi de Mont-roig. La tarda del dissabte també hi haurà una actuació d’equilibrisme. L’espectacle Al filo, a càrrec de Noxtrasladamus, serà a les 6 de la tarda en la placeta.

Des de l’ajuntament de Mont-roig animen a tots els veïns i visitants a participar de les diferents propostes que hi haurà els dies 6 i 7 de novembre en el retorn de la Fira d’Aliments i Artesania. Una edició especial i que comptarà amb totes les garanties de seguretat sanitària. Un ‘pas al capdavant’ per a recuperar l’anhelada normalitat. Els pròxims dies 6 i 7 de novembre, Mont-roig reviu la seua fira.

R. LOMBARTE
Mitjans