Logotips d'organismes oficials

Fontdespatla comence les obres de millora de la plaça major

L'actuació es fa a través del POS de la Diputació. La nova pavimentació anirà acompanyada d'un un rogle i diferents línies d'arenisca al terra

Video Thumbnail
Fontdespatla comence les obres de millora de la plaça major
L'ajuntament de Fontdespatla va començar fa unes setmanes a aixecar el paviment de la seua plaça major, en l'objectiu de fer una superfície nova. L'objectiu del consistori passe per fer les obres en dos trams i així molestar de la menor manera possible el trànsit, tant de cotxes com de persones. Car

L’ajuntament de Fontdespatla va començar fa unes setmanes a aixecar el paviment de la seua plaça major, en l’objectiu de fer una superfície nova. L’objectiu del consistori passe per fer les obres en dos trams i així molestar de la menor manera possible el trànsit, tant de cotxes com de persones. Carmen Agud és l’alcaldessa del poble, i va explicar que «es tracte d’un projecte que fa molt de temps que teníem al cap». Però com que la plaça és el cor de la vila, «és molt oberta i transitada, no ha estat fàcil trobar el moment perfecte per a executar les obres». Un projecte que s’impulse a través del POS que ha tret la Diputació, i que consistirà «en la substitució del paviment vell i en la desaparició d’un desnivell» que existia a l’eixida del carrer Sant Miquel, on estava la cabina de telèfons.

D’esta manera, desapareixeran els canvis de rasant i la plaça pareixerà més gran del que ja és. Al mateix temps, al terra «crearem un rogle central, que serà d’arenisca», i del rogle «eixiran 18 línies també d’arenisca», va comentar l’alcaldessa. De fet, este dibuix serà acorde al que ja tenim a la plaça de missa, que és la que trobem just damunt. L’ajuntament va afegir que mantindrà els pedrissos que hi ha a la plaça, i la previsió és que inclús «en fem algun més, i així tots els bancs seran de pedra i el conjunt quedarà molt més integrat». L’alcaldessa de Fontdespatla va recordar que les obres es faran en dos trams. «La plaça major és molt cèntrica, i aquí connecten els principals carrers del poble. Per això les obres es faran en dos trams, de manera que quedo tallada els mínims dies possibles».

Text i foto: R. LOMBARTE
Vídeo: M. JIMÉNEZ
Mitjans