Logotips d'organismes oficials

La Freixneda retire el pi de la Plaça del Pilar

L'ajuntament remodelarà la plaça i hi plantarà un freixe, arbre que done nom al poble

Imatge agarrada durant el moment de tala del pi de la plaça. Foto: NDM

Després d’anys de meditació, l’ajuntament de La Freixneda ha decidit tallar el pi de la plaça del Pilar. Una trista notícia per als veïns i les veïnes del poble, que des dels anys 60 l’han pogut admirar dia a dia. El consistori va procedir, d’esta manera, a la tala del pi el matí del 7 de març. «Ha estat una decisió complicada, però necessària, donat que des de fa anys les arrails estaven ocasionant problemes a les cases de l’entorn i a la superfície del carrer. Al mateix temps, teníem el perill que el pi caigués damunt de les cases», va explicar Frederic Fontanet, alcalde de La Freixneda.

Al gener del 2020, a causa del pas de la borrasca Glòria, el pi va patir grans desperfectes. Va ser en eixe moment quan el consistori es va plantejar la necessitat d’actuar d’urgència. «Es va fer una poda intensiva i això va fer que el pi es quedés pràcticament sense branques en una part, i per això es va valorar tallar l’arbre i plantar un freixe», va afegir Fontanet. Una acció que es va aprovar per unanimitat al ple ordinari corresponent al mes de febrer. Una vegada retirat el pi, ara l’objectiu serà iniciar la remodelació de la plaça del Pilar amb un nou enjardinament i plantant un freixe, una varietat d’arbre que «és l’emblema del nostre poble».

Amb esta actuació acabe la vida d’un pi que durant més de 80 anys ha donat ombra als seus veïns, tant a l’estiu com a les celebracions. Ara comence una nova etapa amb el nou freixe. Un arbre amb un gran simbolisme i que done nom al poble.

REDACCIÓ
Mitjans