Logotips d'organismes oficials

La Freixneda destine uns 60.000 euros en la millora integral de les piscines

S'han canviat skimmers, impulsors, s'ha millorat el sistema de depuració i s'ha substituït tota la superfície i les vores de les piscines. Al mateix temps, s'ha pujat la zona baixa de la piscina gran per a facilitar les activitats de natació

Les piscines de La Freixneda, en un aspecte completament renovat. Foto: R. Lombarte

L’ajuntament de La Freixneda ha impulsat al llarg de les últimes setmanes una reforma integral de les seues piscines. Estes instal·lacions, que estan obertes al públic des de Sant Joan, han patit un important rentat de cara. Frederic Fontanet és l’alcalde de La Freixneda, i va recalcar que enguany «hem impulsat una renovació integral de l’espai. Sabem que és una cosa necessària i molt demanada pels veïns del poble». De fet, «les piscines no vivien una inversió tan important des de l’any 1983», any en què es va posar en marxa. A través d’esta acció, que ha suposat 47.000 euros procedents del POS de la Diputació i 12.000 euros de fondos propis, «pràcticament hem canviat totes les tuberies de la piscina menuda. S’han canviat skimmers, s’han substituït impulsors, s’ha renovat la depuradora i també el sistema de filtre», va detallar Fontanet.

Al mateix temps, La Freixneda ha estrenat nova superfície a les piscines. «La superfície estava molt desgastada, i teníem rajoles que inclús podien tallar. Ara tindrem un suelo renovant i molt còmode». També «hem canviat les vores de les piscines, s’han posat tancats nous, s’han posat dutxes noves…» Necessitats que eren urgents a les piscines, un dels serveis més demanats pels veïns del poble. Ara bé. Una de les millores més importants ha consistit en «aixecar el fons de la piscina», de manera que «les activitats d’estiu, com la natació i l’aquagym, es podran fer de manera segura i sense que l’aigua tapo tant, i que així els usuaris aprofiton estes activitats en igualtat de condicions». Fontanet va recordar que les piscines són un servei molt demandat a la població. De fet, «fa dos anys vam instal·lar una aplicació per controlar aforos», i una mitjana de «150-200 persones passen per la piscina cada dia». Unes piscines que van obrir el servei de bar el dia de Sant Joan i la zona de bany el 25 de juny.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans