Logotips d'organismes oficials

El taller d’ocupació de La Freixneda se centra en la rehabilitació de l’ermita de Santa Bàrbara

També s'ha actuat a altres zones com la plaça del Pilar, la costa del Pou i La Font dels Piletes

Frederic Fontanet en una de les zones en rehabilitació. | Foto: R. Lombarte

El taller d’ocupació de La Freixneda va començar fa ja quasi un any, el passat octubre de 2021. No obstant això, va ser al gener quan es va començar la fase pràctica d’este taller. Són dotze els alumnes que han estat sis mesos formant-se a les aules per a procedir a la rehabilitació del municipi. El seu principal objectiu és la reconstrucció de l’ermita de Santa Bàrbara, on s’està treballant per a continuar amb tot el que es va fer en tallers d’ocupació anteriors. Així mateix, s’està treballant en la remodelació d’altres zones que estan molt degradades. Segons va informar Frederic Fontanet, alcalde de La Freixneda, “com a treball puntual estan treballant en diferents zones del poble, que també estan dins del projecte, com és la plaça del Pilar, que després de talar l’arbre de la plaça, ha quedat molt destruïda. A més de la costa del Pou i La Font dels Piletes“.

Este taller d’ocupació està formant a dotze alumnes, que juntament amb els docents s’esforcen per a mantenir i estabilitzar el terreny, creant una cosa important i de futur per a este municipi. L’alcalde destaca que “tota esta gent és de la comarca del Matarranya, la qual cosa tot el que es genera dins d’estos projectes, es queda dins de la nostra comarca.”

L’església de Santa Bàrbara, construïda en el S.XVII, és un enclavament fonamental per a la gent del poble, i un reclam turístic molt rellevant per a este municipi de la comarca. Sobre este tema, Fontanet comenta que “la zona de la part alta del poble, és molt important per a tots els veïns. Tothom puja de tant en tant, i és habitual trobar-te a gent del poble.”
Santa Bàrbara és una zona amb molta màgia per a La Freixneda, a més de ser un dels enclavaments responsables que el poble forme part de la Xarxa de Pueblos Màgicos d’Aragó.

ISABEL APARICIO
Mitjans