Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures recapta fons per a restaurar l’ermita dels Sants

La Fundació Valderrobres Patrimonial demana ajuda als veïns i veïnes del poble per a restaurar l'ermita dels Sants, l'única que es conserva a la localitat

El pressupost de la restauració es de 160.000 euros. | Foto: NDM

L’entitat ha iniciat una campanya de mecenatge per a recaptar fons i així poder fer front als costos de restauració de l’ermitori clausurat sense poder fer missa ni utilitzar l’interior a causa del seu important deteriorament. El president de la fundació, Manuel Siurana, va explicar que l’ermita és de l’any 1420, per tant, amb el pas del temps ha sofert estralls i encara que ha tingut alguna intervenció el seu estat és crític, més encara després del pas de les nevades Glòria i Filomena el gener de 2020 i 2021 respectivament que va accelerar el seu estat de deteriorament. “El pes de la neu més el desgast de la teulada i la falta d’aïllants ha propiciat l’aparició d’importants esquerdes que han obligat a tancar-la”.

En la mateixa situació es troba l’habitatge annex que va estar habitat per un ermità durant el segle XX. La seua rehabilitació dependrà de la resposta del poble. “Malgrat ser un espai molt volgut pels veïns, de moment, tenen molt poques donacions”, va afegir Siurana. Per això, des de la fundació fan una crida perquè la gent col·labore. També recorden que hisenda retorna el 80% de l’import donat pel qual no s’exigix una gran quantitat. Per a la restauració seran necessaris més de 160.000 euros.

Mitjans