Logotips d'organismes oficials

Valljunquera aposta pel lloguer social

El consistori han iniciat les obres per a la construcció de 4 pisos i estan rehabilitant dos cases per a llogar

En este solar construiran 4 nous habitatges. | Foto: NDM

Valljunquera en la seua aposta per l’habitatge ha adquirit este any dos cases per rehabilitar i un terreny per a destinar-lo a lloguer social. Des del consistori creuen que l’oferta d’habitatge és clau en la lluita contra la despoblació en el món rural. És per això que des de fa dos anys han encaminat tots els seus esforços en este sentit. Segons conta la seua alcaldessa, Susana Traver, “tant els joves que volen emancipar-se, com els nous pobladors troben més fàcilment treball que un habitatge, per tant, des del mateix ajuntament hem fet este primer pas per a adquirir dos habitatges”.

En una de les cases velles estan a punt d’acabar la instal·lació de la calefacció d’aerotèrmia i en pocs dies esperen poder treure-la a lloguer. L’altre habitatge tenen la intenció d’arreglar-lo entre octubre i novembre i que al desembre puga estar per llogar i puga entrar ja una de les famílies interessades.

Amb estos dos habitatges no es cobrixen les necessitats de vivenda que han detectat des del consistori, així que han comprat un solar de 1.700 m2 al carrer Hospital. En este terreny tenen previst construir 4 pisos amb garatge i en l’espai sobrant, de 1500 m2, es faran parcel·les perquè empreses puguen instal·lar-se o particulars que vullguen puguen construir el seu habitatge. La setmana passada van començar amb la retirada d’enderrocs i l’anivellament del terreny.

Estos projectes impliquen una potent inversió. La primera casa la va adquirir l’ajuntament amb fons propis, la segona gràcies a una subvenció de la Diputació de Terol. I les rehabilitacions les han dut a terme a través de fons propis. Pel que fa a l’adquisició del solar, el van obtenir gràcies a un FITE de 100.000 euros. Per a la construcció dels 4 habitatges la inversió serà de 400.000, per a això compten amb un altre FITE de 120.000, més una subvenció europea que han aconseguit a través del Govern d’Aragó de 200.000 euros. La resta l’assumirà l’ajuntament, amb la possibilitat de demanar un préstec a través de la Caixa de cooperació de la Diputació, que esperen anar tornant, en part, amb la recaptació dels lloguers. Segons Traver esta és la prioritat de l’ajuntament, “perquè no li veiem futur a Valljunquera si no és albergant nova població i per sort tenim gent que es vol quedar“.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans