Logotips d'organismes oficials

La nova campanya de promoció agroalimentària incentivarà el consum a través de més de 200 experiències turístiques a Aragó

El Govern d'Aragó i la AIAA volen fer arribar els Aliments d'Aragó al major nombre de consumidors possible amb accions en supermercats, hipermercats i comerç de proximitat per valor de 1,5 milions d'euros

Félix Longás, Joaquín Olona i Carmen Urbano en la presentació de la campanya. | Foto: NDM

La nova campanya de promoció agroalimentària posada en marxa pel Govern d’Aragó i l’Associació d’Indústries Alimentàries d’Aragó (AIAA) tindrà en el turisme un nou aliat per a captar l’atenció del consumidor. Fins a 200 experiències turístiques lligades al territori, la gastronomia i la cultura podran ser gaudides pels consumidors que trien Aliments d’Aragó en la seua cistella de la compra. Esta acció de promoció nacional del patrimoni aragonès es denomina “Aragó Aliments Nobles, el que veus, és. Ara viu-los!!” i s’ha iniciat ja a Aragó, en els espais permanents d’Aragó Aliments Nobles, i estarà fins a mitjan novembre, a 40 supermercats i hipermercats d’àmbit nacional, en les comunitats autònomes de Madrid, València i Catalunya. A més, la campanya serà present en altres canals de distribució alimentària vinculats al comerç tradicional de proximitar. D’esta manera, la imatge promocional d”Aragó, Aliments Nobles’ está en més de 1.000 establiments de tot Aragó i en 40 supermercats i hipermercats en l’àmbit nacional.

S’ha volgut mantenir la mateixa imatge de campanya, amb la qual ja s’ha aconseguit un augment de la notorietat en un 23% enfront de les dades de 2018, amb la intenció de continuar creixent en el reconeixement de marca i el posicionament d’Aragó entorn de la noblesa dels seus aliments i qualitat diferenciada, sumant esforços amb l’agroindústria i la distribució comercial. Com a novetat s’ha incrementat el nombre d’establiments que desenvoluparan accions comercials en el punt de venda i el nombre de referències de productes aragonesos en els lineals. Està prevista la participació en la campanya nacional de més de 50 empreses i 650 referències en els lineals de les promocions programades en les pròximes dates. Al costat de les accions en el punt de venda s’ha desplegat un pla de mitjans per a promoure la compra d’Aliments d’Aragó. En total, el Govern d’Aragó i la AIAA han invertit 1,5 milions d’euros en una campanya present no sols en supermercats, hipermercats, sinó també en el comerç de proximitat més tradicional i gurmet.

La campanya de promoció nacional s’estendrà fins a mitjan novembre en els establiments seleccionats de HipercorAlcampo i Carrefour de Madrid, València i Catalunya i, les accions a Aragó es continuaran desenvolupant fins a finals d’any, per a fer costat als Aliments d’Aragó durant les festes de Nadal, en les 9 cadenes que van ratificar el seu compromís anual de suport amb Govern d’Aragó i la AIAAAlcampo, Alt Aragó, Carrefour, Corte InglésCoaliment, Eroski, LidlMakro i Súper Cash Vimar.

La campanya comptarà amb altres accions de promoció com la posada en marxa d’un concurs en xarxes socials en el qual es premiarà als millors aparadors comercials vestits amb Aliments de Aragón. D’una banda, per l’adquisició de dos unitats de producte en promoció, els clients tindran l’oportunitat d’obtenir un premi segur de 10€ per a canviar per activitats d’oci, turisme, gastronomia o salut, premi que podran obtenir registrant-se en la plataforma web creada per a la promoció: www.promocionalimentosaragon.com. D’altra banda, el consumidor podrà participar en sortejos per a viure experiències turístiques que es realitzaran setmanalment entre els compradors registrats. Els productes en promoció aniran identificats amb una etiqueta adhesiva amb un codi únic que permetrà canviar els premis. Entre les experiències turístiques que se sortegen -en les que hi ha presència de les tres províncies aragoneses- destaquen estades en balnearis, conducció d’esportius en Motorland, provar la tirolina de la Vall de Tena, visites i tastos a cellers, esquí en estacions aragoneses o trufiturismo per a conèixer la cerca de tòfona negra amb un gos trufer, entre altres.

AIAA està també treballant en un nou pla de màrqueting per als pròxims anys per a la botiga en línia www.compartearagon.es, botiga en la qual ja es poden comprar més de 100 productes i lots regal, i que té l’objectiu d’ampliar la seua oferta d’aliments aragonesos. Actualment també inclou un directori de botigues en línia en el qual poden referenciar-se tots aquells productors d’Aliments d’Aragó que compten amb la seua pròpia botiga virtual.

Comerços i productors del Matarranya
Dins la campanya hi ha empreses productores del Matarranya com: Cooperativa de Mazaleón, Arcoiris, Cooperativa del Campo ‘San Pedro de Queretes, Bodega Amprius Lagar. També s’inclouen el la campanya en els punts de venta la xarxa de de multiservicios de Aragón d’Arenys de Lledó, La Torre del Comte, Fórnols i Torredarques, així com  l’Eroski de Vall-de-roures.

REDACCIÓ
Mitjans