Logotips d'organismes oficials

Romeria a l’Ermita i repartiment de magdalenes en honor Sant Miquel, patró de Fondespatla

Com cada 29 de setembre, els veïns del municipi de Fondespatla celebren el dia del patró

Video Thumbnail
Romeria a l'Ermita i repartiment de magdalenes en honor Sant Miquel Arcàngel, patró de Fondespatla
Tot i que les festes majors de Fondespatla són a l'agost, cada 29 de setembre la Comissió de Festes s'encarrega d'organitzar el dia de Sant Miquel, el patró de la localitat. L'aplec a l'ermita, la missa i el repartiment de magdalenes és la tradició d'este poble de la comarca del Matarranya. Jorge Mo

Tot i que les festes majors de Fondespatla són a l’agost, cada 29 de setembre la Comissió de Festes s’encarrega d’organitzar el dia de Sant Miquel, el patró de la localitat. L’aplec a l’ermita, la missa i el repartiment de magdalenes és la tradició d’este poble de la comarca del Matarranya. Jorge Mora, membre de la Comissió de Festes comenta que “aquesta festa és important, és molt bonic pujar a l’ermita caminant i tothom s’ajunta”

Durant la jornada de dijous es va realitzar la romeria, la missa i el repartiment de magdalenes, però no va ser fins dissabte quan es van realitzar la resta d’activitats festives, menjar popular, llonganissa a la brasa, teatre i DJ van ser algunes. “Dissabte fem el dinar tradicional que anem tot el poble al pavelló i fem una mica de festa”, afegeix Jorge. Una jornada per estar amb els veïns, i gaudir del dia a l’ermita de Sant Miquel i del so de la seva tradicional campana.

 

ISABEL APARICIO/MARTA JIMÉNEZ
Mitjans