Logotips d'organismes oficials

Moltes carrosses i tres anys de quintes a les festes de Valljunquera

La localitat celebre unes festes patronals en honor a San Miguel molt animandes

Video Thumbnail
Carrosses i tres generacions de reines en l'acte central de les Festes de Valljunquera
Shrek amb tots els seus amics, Amoung us, Vikings i a Teo són alguns dels personatges que vam poder veure la nit de les carrosses en Valljunquera. Emoció, diversió i moltes disfresses en un divendres en el qual es van ajuntar 3 anys de quintes i de reines. Enguany el premi va ser per a "Teo impacta

Shrek amb tots els seus amics, Amoung us, Vikings i a Teo són alguns dels personatges que vam poder veure la nit de les carrosses en Valljunquera. Emoció, diversió i moltes disfresses en un divendres en el qual es van ajuntar 3 anys de quintes i de reines. Enguany el premi va ser per a “Teo impacta en Valjunquera“.

Quatre dies de festes patronals és el que van viure entre el 29 de setembre i el 2 d’octubre a Valljunquera. I és que han hagut d’esperar 3 anys per a poder veure de nou una desfilada com esta pels carrers del municipi. Un concurs de disfresses que és ja tota una tradició durant les festes en honor a San Miguel. “Sempre s’ha treballat bastant, de moment la tradició no es perd. Des dels nens de 14 anys que fan la seua primera carrossa fins als de 50 o 60 anys que continuen fent la seua”, comenta Isidro Sánchez, membre de la Comissió de Festes de Valljunquera.

A més del concurs de carrosses, Valljunquera va tindre moltes activitats, cucanyes, gimcanes, campionats, balls i xarangues són algunes de les activitats que els veïns d’aquesta localitat de la comarca del Matarranya. Sánchez afegeix que “s’han ajuntat tres quintes i a més com aquí fem els quintos infantils, tenim 16 quintos de majors i altres 16 de petits”.

El pregoner d’enguany va ser el subdelegat de Govern d’Espanya a la província de Terol José Ramón Morro. “Enguany volia sentir-me més que acompanyada per algú rellevant i important per a mi, un gran amic i un gran company” comenta Susana Traver, alcaldessa de Valljunquera, al que afegeix que José Ramón Morro és “un gran polític en majúscules, sense ell la 232 no hagués estat possible”.

Respecte a aquests quatre dies de festejos, Traver confessa que, “crec que enguany les festes patronals han estat perfectes” i és que molta gent de totes les edats ha participat en les diferents activitats. Uns dies en què persones dels pobles veïns tant de la comarca del Matarranya com del Baix Aragó han passat pel municipi a gaudir de les festes.

Un cap de setmana que a pesar del fred, es va acostar molta gent durant totes les festes i van  xalar com fa anys.

ISABEL APARICIO
Mitjans