Logotips d'organismes oficials

Vora 200 persones celebren el Dia del Patró a Ràfels

Els veïns de la població han recuperat la festa de Sant Rafael a l'ermita després de la pandemia

Video Thumbnail
Vora de 200 persones celebren el Dia del Patró a Ràfels
Després de dos anys, Ràfels ha pogut recuperar el Dia del Patró. Una festa de Sant Rafel que va començar amb la tradicional rogativa fins a l'ermita. Jornada de convivència entre tots els veïns de la població, on no hi van faltar la litúrgia, el dinar popular i les activitats infantils a l'ermita. U

Després de dos anys, Ràfels ha pogut recuperar el Dia del Patró. Una festa de Sant Rafel que va començar amb la tradicional rogativa fins a l’ermita. Jornada de convivència entre tots els veïns de la població, on no hi van faltar la litúrgia, el dinar popular i les activitats infantils a l’ermita. Una proposta festiva que ha reviscolat amb la pandèmia, i en la qual van assistir unes 200 persones.

Va ser el dissabte 22 d’octubre, l’ermita de Sant Rafel de Ràfels, quan es va viure la intensa jornada festiva. I és que els veïns de la població han recuperat el dia del seu patró a l’ermita, amb rogativa, missa, dinar popular i algunes activitats més. Tal i com explicava Cristian Berge, regidor de Cultura de Ràfels, els veïns tenien moltes ganes de recuperar la festa després de la pandèmia, “desde 2019 que no podiem celebrar este acte, enguany hem pogut tornar a pujar en romeria a l’ermita i la gent en tenia moltes ganes”.

Una festa que ha estat impulsada a través de l’associació cultural ‘Els Estrets‘, una entitat que s’encarregue d’impulsar molts dels actes festius del poble al llarg de l’any. Propostes que enguany, i després de la pandèmia, estan tenint una acollida especial. “Ha vingut bastanta més gent que altres anys, hem venut 150 tiquets per la fideuá, així que contem que hauran pujat unes 200 persones”, afirmava Berge.

El Dia de Sant Rafel va ser una jornada festiva i plena d’activitats. Un dia del patró que els veïns del poble han agarrat amb més ganes que mai.

ISABEL APARICIO
Mitjans