Logotips d'organismes oficials

La Fira de Mont-roig combina a la perfecció alimentació, artesania, cultura i festa

El 5 i 6 de novembre els carrers i places de la localitat s'ompliran de parades

El recorregut firal tindrà com punts principals la plaça de l'ajuntament i la de Josa

Mont-roig obre les seves portes el cap de setmana del 5 i 6 de novembre per a acollir la seua Fira de l’Alimentació i l’Artesania, que enguany celebra la seua XXXI edició. Es tracta d’una fira al més pur estil tradicional, on no faltarà un complet recorregut de parades, i a més estarà complementada amb un ampli programa d’activitats de caràcter gastronòmic, cultural i festiu.

Un dels atractius de la Fira de Mont-roig és el pernil, producte estrella de la comarca. En anteriors edicions de la fira s’incloïa el Campionat de tall de pernil. Enguany, com va tenir lloc a l’agost, no hi haurà concurs, però el pernil no faltarà, perquè durant els dos dies de fira hi haurà exhibicions de tall i degustacions. No faltaran els ‘gustazos‘ uns tiquets, que tal com explica l’alcaldessa de la localitat, Gloria Blanc, permetran a “la gent provar tot el que tenim en quant a alimentació”.

La fira tindrà una estructura similar a la d’altres anys, amb dos punts principals, la plaça de l’Ajuntament i la de Josa, on es concentraran el gruix de paradistes, a més dels carrers adjacents. La fira estarà acompanyada de propostes a l’aire lliure. En esta ocasió hi haurà l’exposició de ‘Sant Antoni’ de Comarca del Matarranya, així com tallers d’espart i cotó, on els visitants de totes les edats podran descobrir els secrets d’estos oficis tradicionals. A nivell més festiu, el dissabte, hi ha previst teatre infantil amb ‘Coro Cocó’ i música amb l’home orquestra ‘Death Pupet‘ i a la nit amb ‘DJ Cube‘. La fira tancarà el diumenge a la tarda d’una forma ben sonora amb la batucada ‘A ritme de vida’.

En tractar-se d’un esdeveniment a l’aire lliure està a la mercè de la meteorologia. L’alcaldessa espera que aguante el bon temps i espera que “la gent s’anime a venir, perquè és una fira on es combina, no solament l’artesania i la degustació de productes molt bons i molt típics de la nostra zona, sinó que, a més, és una manera de viure la cultura amb les diferents propostes que completen el programa”.

La Fira de Mont-roig està en l’ADN dels seus veïns, forma part de la seua manera de viure i no s’ha deixat de celebrar ni en les hores més baixes d’esta mena d’esdeveniments. “Antany la fira era la manera de comerciar que tenia la població, ara és més un acte festiu per a xalar al carrer amb els amics i la família d’actuacions de música, tallers i menjars”, recorda Blanc.

MJ
Mitjans